Opinia Timisoarei

Principalele declaratii ale lui Emil Boc in Parlament. Coalitia guvernamentala nu vrea alegeri anticipate. Afla de ce!

UPDATE: Principalele declaratii ale primului-ministru in Parlament:

– Traim vremuri speciale, deosebite in lume, in Europa, in Romania. Criza economica mondiala, necrutatoare, a afectat si afecteaza viata a miliarde de oameni

– Suntem in mijlocul unei crize fara precedent dupa al doilea razboi mondial. Nimeni nu stie exact cand se va incheia aceasta criza sau ce forme noi va imbraca ea. A inceput in 2008 cu o criza imobiliara, s-a transformat intr+una financiar bancara si acum capata formele unei crize legate de datoriile suverane ale statelor si deficitele bugetare.

– Azi in UE exista riscul major de a se reveni pe recesiune economica

– Azi tari, importante ale ue sunt in pragul colapsului financiar. Azi UE cauta solutii extreme si severe pentru a opri criza

– Romania vine dupa 3 ani de criza economica severa, dupa trei ani in care oamenii au fost nevoiti sa suporte masuri dure de austeritate, pentru a putea salva tara de la colapsul economic. Cand am preluat guvernarea, la finalul lui 2008 am avut in fata 2 provocari mari: criza economica cu efecte pe care foarte putin le-au putut intui, pe de alta parte un stat roman nereformat in ultimii 20 ani, cu foarte multe probleme.

– Cand am preluat guvernarea, pe afara gardul era vospit si arata bine, aveam o crestere economica importanta, dar inautru, cas sta sa se prabuseasca, datorita faptului ca stateau sa se prabuseacsa grinzile, si ne itnrebam cum rezista. Explicatia era simpla: am avut vremuri senine.
________________________________________

Liderii coalitiei nu sunt de acord cu organizarea alegerilor anticipate, deoarece daca s-ar initia procedura, nu ar putea fi incheiata decat in luna septembrie. Afla ce s-a stabilit in sedinta coalitiei guvernamentale!

Emil Boc

Liderii coalitiei s-au intalnit luni dimineata pentru a discuta despre pozitia pe care o vor avea la sesiunea Parlamentului!

„Liderii coalitiei nu sunt de acord cu ideea alegerilor anticipate, aratand ca aceasta procedura nu ar putea fi incheiata decat prin luna septembrie daca ar fi initiata”, arata realitatea.net. Parlamentul a fost convocat in sesiune extraordinara, pentru 2 zile, atat in 23, cat si in 24 ianuarie.

Exit mobile version