Opinia Timisoarei

Prin Timisoara vor circula doar taxiuri albe. Afla de cand ne vom plimba cu ele!

TIMISOARA. Timisorenii se vor plimba doar cu masini de taxi de culoare alba. Obligatia a tot fost amanata de Primaria Timisoara si ar fi trebuit sa intre in vigoare incepand din acest an. Reprezentantii Primariei Timisoara au decis sa-i mai pasuiasca pe soferii de taximetre, asa ca abia de anul viitor ei sunt obligati sa-si vopseasca masinile in alb.

Decizia a fost luata inca din anul 2009 si a suferit numeroase amanari. Ar fi trebuit ca din 1 martie 2015 sa circule pe strazile orasului doar taximetre albe. Soferii de taxi nu vad insa cu ochi buni aceasta obligativitate, asa ca au tot scris primariei sa-i mai pasuiasca.

„Ca urmare a solicitarillor asociatiilor profesionale reprezentative in domeniul taximetriei, se va propune spre aprobare in plenul Consiliului Local prelungirea cu inca un an a termenului pana la care transportatoriia autorizati pot schimba in alb culoarea masinilor. Pana in prezent, aproximativ 40% din masini sunt galbene, restul fiind deja albe”, a declarat, pentru opiniatimisoarei.ro, Alina Pintilie, purtator de cuvant al Primariei Timisoara.

Proiectul de hotarare ajunge vineri pe mesele consilierilor locali. Pe langa amanarea obligativitatii vopsirii masinilor, soferii de taxi trebuie sa circule doar cu vehicule destinate prin constructie tipului respectiv de transport si dotate cu aparate de taxat, statii radio de emisie-receptie si lampa taxi, insemne, inscrisuri si elemente de culoare ale caroseriei – integral alb/galben, pana la data de 1.03.2016.

„Autovehiculele taxi care vor fi inlocuite de catre transportatorii autorizati vor avea culoarea alb. Incepand cu data de 1.03.2016 toate autovehiculele taxi vor avea obligatoriu culoarea alb. Transportatorii autorizati pot sa schimbe culoarea autovehiculului in alb, la cerere”, se arata in proiect.

Exit mobile version