Opinia Timisoarei

Primul tramvai turcesc ce va ajunge la Timisoara e in teste. Se vor face probe in laboratoare din Germania, Cehia sau Spania. Foto cu prima garnitura

TIMISOARA. La mai bine de doua saptamani de cand a primit toate avizele necesare, primul dintre tramvaiele produse de turcii de la Bozankaya pentru Timisoara a intrat in teste.

Conform autoritatilor, noile tramvaie vor fi testate in laboratoare specializate din Germania, Cehia, Spania si Turcia, ultimele verificari urmand sa aiba loc in Timisoara.

Autoritatea Feroviara Romana a aprobat programul de teste si incercari in 31 martie, astfel ca verificarile pentru noul tramvai al Timisoarei au inceput zilele acestea.

Pentru omologare se vor face 57 de teste si incercari, din care 23 se vor realiza in laboratoare agreate din Uniunea Europeana, laboratoare specializate din Germania, Cehia si Spania, dupa care vor urma testele in Timisoara in luna iulie, iar celelalte se vor face in fabrica din Ankara.

***

Va reamintim, noile tramvaie ce vor ajunge la Timisoara vor fi articulate, cu podea coborata, actionate prin invertoare si motoare asincrone de curent alternativ, alimentate de la retea de contact sau dintr-o unitate de stocare a energiei electrice (baterie montata in tramvai), cu post de conducere la un singur capat si usi de acces pe partea dreapta fata de directia de mers.

Proiectul prin care s-a castigat finantarea europeana a fost impartit in 3 etape, fiecare dintre ele cuprinzand cate 7 garnituri. Astfel, odata cu semnarea ultimului contract, ce a avut loc in 5 mai 2020, la Timisoara vor ajunge, in total, in urmatorii ani, 21 de tramvaie noi, produse de turcii de la Bozankaya Otomotiv.

Valoarea totala a fiecarei garnituri se ridica la 9.736.875 lei, fara TVA.

Exit mobile version