Opinia Timisoarei

Primul stadion care se va ridica in ultimii 60 de ani la Timisoara are constructor. Arena de tip lego de peste 20 de milioane de euro ar trebui sa fie gata in 2027. Foto

TIMISOARA. Primaria a gasit o firma care sa intocmeasca proiectul tehnic si sa demareze constructia stadionului pe structura metalica ce urmeaza sa fie ridicat in zona Buziasului, la Timisoara.

CITESTE SI: Umbrarescu porneste pregatirile pentru deschiderea santierului pe bucata lipsa din Autostrada Vestului, segmentul Lugoj – Deva, cu tuneluri pentru ursi, in cateva saptamani. Anuntul DRDP Timisoara. Foto 

Licitatia s-a incheiat fara contestatii, iar castigatoare a fost desemnata oferta firmei Tehnodomus.

Anuntul a fost facut miercuri seara de viceprimarul Timisoarei, Cosmin tabara pe pagina sa de Facebook. Valoarea la care a fost adjudecat contractul este de peste 115 milioane de lei, cu TVA, adica aproape 24 de milioane de euro.

Avem castigatorul desemnat pentru realizarea Proiectului tehnic si a constructiei primului stadion din Timisoara, dupa 60 ani! Luni seara, la ora 24, a fost termenul pana la care se puteau depune contestatii, dar, din fericire, nu s-a depus niciuna.
Din patru societati, toate respectabile, a fost aleasa cea mai buna oferta raportata la pret-calitate, conform prevederilor legale: societatea Tehnodomus S.A., impreuna cu firmele din subantrepriza, la o valoare a contractului de 97.002.850 plus TVA.
Acum trebuie sa trecem efectiv la treaba: semnarea contractului în scurt timp, realizarea proiectului, avizarile care trebuie facute si executia propriu-zisa.
Sper într-o colaborare constructiva între toti factorii care vor fi implicati, e nevoie de sustinere la toate institutiile. Sa constientizam ca suntem un oras care nu are infrastructura sportiva, iar acum depinde exclusiv de noi sa o facem! Sa lucram împreuna cu totii si sa ajutam!„, a anuntat viceprimarul Cosmin Tabara pe pagina sa de Facebook.

Va reamintim ca in luna decembrie a anului 2021, Primaria Timisoara lansa prima licitatie pentru construirea stadionului pe structura metalica din zona Buziasului. In februarie 2022, la termenul limita de depunere a ofertelor insa avea sa anuleze procedura intrucat firmele interesate n-au depus toate documentele necesare conform fisei din SICAP pentru validarea pretului final.

Dupa aceasta ratare, administratia Fritz a crescut suma, de la 73.366.993 lei fara TVA la 92.326.458 lei fara TVA, adica de la aproximativ 17 milioane de euro cu TVA la aproape 22 de milioane de euro cu TVA, si a lansat o noua licitatie, in mai, pentru gasirea unui constructor.

La aceasta procedura niciuna dintre cele 11 firme nu a depus o oferta, motivele fiind legate de pretul variabil al materialelor de constructii, de lipsa unora dintre ele din pricina razboiului din Ucraina sau evolutia economiei mondiale, dupa cum anunta la acea vreme viceprimarul Cosmin Tabara.

Apoi Primaria a lansat o a treia licitatie pentru construirea acestui stadion, pentru care primele planuri au fost facute inca din 2018.

Conform planurilor, stadionul e prevazut sa ocupe o suprafata de peste 9000 de mp si sa aiba minimum 9.000 de locuri. 508 dintre ele vor fi la sectiunea VIP, iar alte 102 locuri vor fi la loje. De asemenea, langa stadion urmeaza sa fie amenajat un parc cu loc de joaca si o parcare.

Acesta va avea fundatia din beton si structura metalica si va fi de categoria 4, in conformitate cu cerintele UEFA si IFAB (International Football Association Board). Pentru acoperirea stadionului vor fi folosite membrane tensionate – structuri usoare din materiale compozite, pentru a obtine o iluminare naturala datorita proprietatilor specifice membranei.

Ar trebui sa fie gata in 3 ani si 3 luni de la momentul ordinului de incepere a lucrarilor.

Se cauta si diriginte de santier

De asemenea, municipalitatea a demarat in luna aprilie a acestui an o noua licitatie pentru gasirea unui diriginte de santier.

La termenul limita, au fost depuse 7 oferte pentru dirigentia de santier, iar acestea urmeaza sa fie evaluate. Firmele interesate sunt Sialco, Management Assess, STD Engeneering Solutions, Corby Solutions, Braytim, Subcontrol si GHALLARD SYS.

Exit mobile version