Opinia Timisoarei

Primul deces in Romania al unui pacient infectat cu tulpina indiana de COVID, numita si Delta

S-a inregistrat primul deces al unui pacient infectat cu tulpina indiana a COVID, in Romania, cea mai contagioasa de pana acum.

CITESTE SI: Se deschide santierul pentru modernizarea Bulevardului Cetatii din Timisoara, cu 17 milioane de euro. Restrictii de circulatie, de luni, tramvaiele vor fi inlocuite cu autobuze 

S-a intamplat in judetul Arges, anunta Digi24.

Inca din luna aprilie a fost depistata tulpina indiana a virusului in Romania, iar pana acum 44 de persoane au fost confirmate cu aceasta varianta Delta, conform datelor transmise joi de catre Institutul Național de Sanatate Publica.

Conform INSP, pana in 20 iunie au fost raportate 2.224 de secventieri, fiind confirmate 1.628 de cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină ingrijorare (VOC), din care:
  • Alpha (varianta britanică) – 1553
  • Beta (sud-africana)- 11
  • Gamma (braziliana) – 20
  • Delta (indiana) – 44

Medicii sunt ingrijorati intrucat pana in toamna ar putea deveni dominanta, in conditiile unei rate de vaccinare redusa.

Coordonatorul campaniei nationale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghita, sustinea zilele trecute ca tulpina Delta se transmite cu usurinta si are o rata de atac crescuta in ceea ce priveste procentul celor care se imbolnavesc.

Exit mobile version