Opinia Timisoarei

Primul deces dupa vaccinare in Romania. A murit o femeie la cateva ore dupa ce a facut vaccinul anti COVID. Ce spun medicii

O femeie a murit vineri, la scurt timp dupa ce a facut vaccinul anti COVID. Avea 73 de ani, nu a facut nicio reactie dupa ce a primit prima doza, iar dupa cateva ore s-a stins, aceasta fiind grav bolnava.

CITESTE SI: Sistem de oxigen umidificat si incalzit, folosit in noul tratament pentru pacientii infectati cu COVID 19 la Timisoara 

Comitetul National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea impotriva COVID-19 (CNCAV) a transmis ca este vorba de o femeie din Bacau, vaccinata in cursul zilei si care nu a prezentat reactii imediat dupa prima doza, a murit la cateva ore dupa.

Incidentul este considerat a fi fara legatura cu vaccinarea.

Astazi, în jurul orei 19.00, Directia de Sanatate Publica Bacau a anuntat decesul unei persoane de sex feminin, în vârsta de 73 de ani, cunoscuta cu multiple afectiuni cronice. Din datele primite pâna la acest moment, persoana a fost vaccinata împotriva COVID19 în cursul zilei, la Centrul de Vaccinare al Spitalului Judetean de Urgenta Bacau. În perioada de supraveghere post-vaccinala, persoana nu a prezentat modificari ale starii de sanatate. Dupa perioada de monitorizare, persoana a parasit centrul de vaccinare, fara alte acuze”, a transmis, vineri seara, CNCAV.

Ulterior, femeia a fost transportata la Unitatea de Primiri Urgente (UPU) a aceluiaşi spital, unde a intrat în stop cardio-respirator şi nu a raspuns la manevrele de resuscitare.

Informatiile primite pâna la acest moment sugereaza o suprapunere de evenimente fara legatura de cauzalitate cu vaccinarea, ceea ce încadreaza cazul în categoria evenimentelor coincidențe. Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, evenimentul coincident este definit ca «evenimentul produs dupa vaccinare, care nu este provocat de vaccin sau de administrarea acestuia»”, a mai precizat Comitetul National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea impotriva COVID-19.

Exit mobile version