Opinia Timisoarei

Primul an in care n-au sunat sirenele in centru la Timisoara in amintirea zilei de 20 Decembrie cand devenea primul oras liber de comunism din Romania. Explicatiile Primariei. Video

TIMISOARA. Rusine sa va fie! Asta au strigat din balconul Operei cativa revolutionari veniti sa comemoreze trecerea celor 32 de ani de la momentul in care Timisoara devenea primul oras liber de comunism din Romania. A fost pentru prima oara cand sirenele nu au sunat in centru, asa cum se intampla pana acum.

CITESTE SI: Timisoara devenea primul oras liber de comunism din Romania, pe 20 Decembrie 1989. Zeci de mii de muncitori ieseau din fabrici si umpleau Piata Operei

De vina a fost o problema tehnica a instalatiei de sonorizare si alarmare aflata in gestiunea Primariei Timisoara care a facut ca cele 3 minute de sunet, de la orele 12.00, sa lipseasca cu desavarsire.

Primaria gestioneaza modul de actionare a sirenelor. Din cate am inteles, e o problema tehnica strict pe cea amplasata in Piata Operei. De dimineata, cand au verificat softul era OK si la 12.00 s-a intamplat ceva. Primaria, prin SVSU, are in gestiune mentenanta sirenelor„, au declarat pentru opiniatimisoarei.ro reprezentantii ISU Timis.

Dupa ce minute in sir au privit Piata Victoriei si patinoarul pe care se aflau cativa tineri, revolutionarii care s-au adunat in balconul Operei din Timisoara la miezul zilei s-au aratat nemultumiti ca n-au sunat sirenele si au scandat Rusine sa va fie! Jos comunistii!

VIDEO: George Stefanita

UPDATE: Dupa aproape doua ore de la incident, Primaria Timisoara a oferit o explicatie. 

Ne exprimăm regretul cu privire la defecțiunea tehnică din cauza căreia sirena din zona centrală a orașului nu a sunat în acest an, conform programului. Sirena din centru a fost testată în această dimineață la ora 10 și era funcțională. La ora 12 au fost pornite toate cele 11 sirene din oraș, care au funcționat, cu excepția celei din Piața Victoria. Aceasta este una dintre cele mai vechi sirene, iar defecțiunea tehnică este în curs de remediere„, a transmis Serviciul Comunicare din Primaria Timisoara.

Exit mobile version