Opinia Timisoarei

Primele victime ale frigului din case la Timisoara. Un barbat a murit, iar fiica lui s-a intoxicat in apartamentul racordat la Colterm. Se incalzeau la aragaz. Video

TIMISOARA. Situatia dramatica de la Timisoara, unde 50.000 de familii stau in frig de aproape doua zile, face, din pacate, primele victime.

CITESTE SI: Caloriferele sunt reci la Timisoara. Ministrul Energiei: Problema caldurii nu e rezolvata. Administratia Fritz n-a semnat contractul cu furnizorul de gaz 

Un barbat a murit, iar fiica acestuia a ajuns la spital intoxicata. Cei doi, a caror locuinta aflata intr-un bloc din zona Kiriac era racordata la Colterm, incercasera sa se incalzeasca la flacara aragazului pe care, se pare, au lasat-o aprinsa mai multa vreme. Cum toate geamurile au ramas inchise, s-a consumat oxigenul din casa.

Cea de-a doua fiica a barbatului i-a sunat in cursul serii si, vazand ca nu raspund la telefon, a mers sa vada ce s-a intamplat. I-a gasit inconstienti, prabusiti in casa, sora ei in bucatarie si tatal intr-o camera alaturata.

Femeia a dat alarma la numarul de urgenta 112, iar medicii au intervenit rapid. Aveau sa constate ca tatal, de 66 de ani, a murit, iar tanara, de 38 de ani, era in viata, dar intoxicata cu monoxid de carbon. Femeia, care sufera de sindrom Down, a fost transportata rapid la spital pentru ingrijiri.

Politistii si pompierii au inceput cercetarile in locuinta celor doi pentru a stabili cum s-a produs tragedia.

Politistii Sectiei 3 Timisoara au fost sesizati cu privire la faptul ca intr-un imobil de pe strada Dumitru Kiriac din Timisoara a fost gasit decedat un barbat, de 66 de ani, iar fiica lui, in varsta de 38 de ani a fost gasita in stare de inconstienta.
Polițiștii ajunși la fața locului au constat ca cele sesizate se confirmă.
A fost întocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infracțiunii de ucidere din culpă,iar polițiștii efectuează cercetări pentru a stabili cauzele și împrejurările producerii incidentului„, transmit reprezentantii IPJ Timis.

VIDEO: George Stefanita

Va reamintim, de marti, la pranz, a fost oprita furnizarea gazului catre Colterm din cauza datoriilor pe care compania de termoficare le are la E.ON, de peste 76 de milioane de lei.

Astfel, au fost oprite caldura si apa calda in Timisoara, iar mai bine de 50.000 de abonati Colterm sunt afectati, printre acestia se numara si mai multe spitale din oras.

Primarul Dominic Fritz a anuntat miercuri la amiaza ca se incheie un contract cu un furnizor de gaz temporar gasit de ministerul Energiei si ca in cateva ore se vor incalzi caloriferele oamenilor. Insa asta nu s-a intamplat. Miercuri seara acestea erau bocna, iar ministrul Virgil Popescu spunea intr-o transmisiune TV ca administratia Fritz nu a incheiat inca contractul pentru livrarea gazului.

Exit mobile version