Opinia Timisoarei

Primele somatii pentru cei care au fost prinsi ca au hranit porumbeii, dupa ce acest lucru a fost interzis la Timisoara. Urmeaza amenzile

TIMISOARA. La finele lunii mai, proiectul initiat de doi consilieri USR Timis, Rodica Militaru si Razvan Stana, conform caruia la Timisoara se interzice hranirea porumbeilor, a fost aprobat de Consiliul Local.

CITESTE SI: Trenul care a plecat miercuri din Mangalia si a ajuns la Timisoara vineri, dupa ce i s-au stricat mai multe locomotive. Ce-au indurat calatorii pe drumul de aproape 30 de ore. Video

Politistii locali nu au trecut imediat la amenzi pentru cei care nesocotesc legea, ci i-au informat in legatura cu noile prevederi ale Regulamentului privind detinerea animalelor de companie si comportamentul cu acestea pe domeniul public si au aplicat doar somatii.

Politistii locali au aplicat in ultima luna un numar de cinci somatii, punand in vedere cetatenilor care hraneau pasari sau care detin animale de companie (caini), care produc disconfort prin latrat, ca aceste aspecte sunt reglementate de HCL 189/2021 care modifica HCl 371/2007 și de HCL 188/2021„, spune pentru opiniatimisoarei.ro Daniela Seracin, purtator de cuvant al Politiei Locale Timisoara.

Au fost observati timisoreni care hraneau porumbeii in Piata Traian sau pe strada Tapia, in apropiere de Politia Judetului Timis. Pe alte strazi au fost semnalate situatii in care cainii unor timisoreni faceau galagie si deranjau vecinii.

În ceea ce privește hranirea porumbeilor, fapta pentru care cei care nu respecta legislatia risca sanctiuni intre 100 si 200 lei, au fost aplicate somatii in zone precum str. Tapia, Piata Traian, iar pentru caini care deranjeaza pentru ca fac galagie au fost aplicate somatii in Piata Romanilor, străzile Razboieni, Emanoil Gojdu, atragandu-se atentia detinatorilor sa ia masurile prevazute de actul normativ pentru ca animalele de companie sa nu mai deranjeze ceilalti locatari. Referitor la aceste aspect, Regulamentul privind deținerea animalelor de companie și accesul persoanelor însoțite de acestea pe teritoriul municipiului prevede o serie de reglementări care vor pot fi studiate și pe site-ul Poliției Locale Timișoara„, a mai precizat pentru opiniatimisoarei.ro Daniela Seracin, purtatorul de cuvant al Politiei Locale Timisoara.

Va reamintim, in 25 mai, Consiliul Local al municipiului Timisoara a adoptat o hotarare care prevede ca este interzisa hranirea porumbeilor pe domeniul public. De asemenea, cainii si pisicile pot fi plimbate cu mijloace de transport in comun.

Totodata, conform noului regulament aprobat, detinatorii de animale de companie de la blocuri nu mai au nevoie de acceptul vecinilor pentru a creste un caine sau o pisica in apartament.

Exit mobile version