Opinia Timisoarei

Primele rezultate ale scrutinului din Republica Moldova. Partidul fondat de Maia Sandu a castigat alegerile parlamentare. S-a votat si la Timisoara.Foto

Partidul Actiune si Solidaritate (PAS, proeuropean) a castigat scrutinul parlamentar din Republica Moldova, conform rezultatelor preliminare ale unui sondaj telefonic efectuat in ziua alegerilor de WatchDog.MD si de Institutul de Politici Publice.

CITESTE SI: Proiect pilot la care au colaborat si medicii de la Spitalul Victor Babes din Timisoara pus in aplicare. Cinci caini antrenati sa depisteze infectia cu COVID-19 vor activa pe Aeroportul din Sibiu 

Datele sondajului de opinie sunt preliminare, urmand sa fie actualizate pe masura ce sunt centralizate.

Conform sondajului, Partidul Actiune si Solidaritate, o formatiune de centru-dreapta, proeuropeana, fondata de Maia Sandu, actualul presedinte al Republicii Moldova, ar fi obtinut 55% in scrutinul parlamentar.

 

Blocul electoral al Comunistilor si Socialistilor, o alianta de stanga, prorusa, formata de Partidul Socialistilor din Republica Moldova (PSRM) si de Partidul Comunistilor din Republica Moldova (PCRM), condusa de fostii presedinti Igor Dodon si Vladimir Voronin, ar fi obtinut 24%, potrivit site-ului Unimedia.info.

Partidul Sor, condus de Ilan Sor, este creditat cu 8,1%, iar Blocul electoral Renato Usatii, 4,4%, scrie antena3.ro.

Platforma Demnitate si Adevar este creditata cu 1,8%, formatiunea Democratia Acasa a obtinut 1,1%, iar Partidul Democrat din Moldova, 1,1%.

O sectie de votare a fost organizata si la Timisoara. Cetatenii moldoveni au putut sa isi exercite dreptul la vot la Colegiul National de Arta Ion Vidu.

Exit mobile version