Opinia Timisoarei

Primele doze de vaccin anti COVID au ajuns in Romania. Duminica incepe campania de imunizare. Foto

Primul transport care aduce vaccinul impotriva COVID-19 in tara noastra a intrat in Romania.

CITESTE SI: Cum actioneaza vaccinul anti COVID-19, explicat pe intelesul tuturor de profesorul Razvan Chereches: Vaccinul nu poate infecta, pentru ca nu contine virusul. Ataca proteina ticaloasa

Camionul frigorific care aduce serul a intrat in tara prin vama Nadlac 2. Conform Grupului de Comunicare Strategica este vorba despre 10.000 de doze, care vor ajunge la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militara „Cantacuzino”, desemnat Centru National de stocare a vaccinurilor impotriva COVID-19.

Vaccinarea incepe duminica, 27 decembrie, in toate cele 10 spitale de boli infecţioase aflate in prima linie in lupta impotriva SARS-CoV-2

In vama Nadlac 2 a fost prezent si seful DSU Raed Arafat, alaturi de Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei de vaccinare din tara noastra.

Pentru noi este o speranta, este lumina de la capatul tunelului, dar, atentie, asta nu inseamna ca problema s-a rezolvat. Si asta nu inseamna ca uitam de masurile care sunt obligatorii, masurile de distantare, purtare a mastii si tot. Asta este abia un inceput, care va dura pana va avea un impact”, a declarat Raed Arafat.

 

Informatii despre vaccinul care a ajuns in Romania, dar si despre campania de vaccinare, puteti gasi pe platforma vaccinare-covid.gov.ro.

Foto: DRDP Timisoara

Exit mobile version