Opinia Timisoarei

Primavara capricioasa in Banat. Cum se schimba vremea? Vezi ce ne asteapta pana pe 15 martie

Vreme calda, temperaturi maxime de 10-14 grade si ploi. Asta anunta meteorologii in urmatoarele zile in Banat. Meteorologii estimeaza, in intervalul 2-15 martie, o vreme calda in restul tarii, cu temperaturi maxime ce vor ajunge la 15-16 grade Celsius. Cu toate acestea, pe alocuri, sunt asteptate si precipitatii mixte, in special ploi, la nivelul intregii tari.

In Banat, in intervalul 2-15 martie, vremea va fi mai calda decat in mod obisnuit pentru inceputul lunii martie, iar temperaturile maxime vor fi intre 10-14 grade, iar cele minime se vor incadra intre -1 si 4 grade. Incepand din data de 5 martie, vremea se raceste, astfel incat pe timp de zi vom avea temperaturi de 5-8 grade, iar pe timp de noapte vor fi curpinse intre -3 si 0 grade. In cea de-a doua saptamana sunt estimate temperaturi in crestere care se vor situa peste mediile climatologice specifice perioadei.

In prima saptamana din intervalul transmis, meteorologii anunta ca e posibil ca precipitatiile care vor cadea sa fie bogate, in special in zilele de 5 si martie, cand se vor semnala precipitatii mixte. Pe parcursul celei de-a doua saptamani, ploile vor fi slabe, pe spatii mai restranse, in principal in jurul datei de 10 martie.

Iata cum va fi vremea si in celelalte regiuni ale tarii:

CRISANA

In Crisana, vremea va fi mai calda decat in mod obisnuit la inceputul lunii martie. Temperaturile maxime se vor incadra intre 8 si 13 grade, iar cele minime intre -1 si 4 grade. Incepand din data de 5 martie, valorile termice vor marca o scadere, astfel incat mediile vor fi de 5-7 grade ziua si intre -4 si -2 pe timp de noapte. Pentru cea de-a doua saptamana sunt estimate temperaturi in crestere.

TRANSILVANIA

Primele zile ale intervalului de referinta vor fi caracterizate de o vreme uşor mai calda decat in mod normal la inceputul lunii martie, cu medii regionale ale maximelor de 7-11 grade si ale minimelor de -3 si 2 grade. Incepand din data de 5 martie, valorile termice vor marca o scadere, astfel incat mediile de 3-6 grade ziua si -6…-2 grade noaptea se vor situa sub cele normale specifice datei din calendar.

MARAMURES

Primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de un regim termic apropiat de cel normal la inceput de martie, cu maxime, in medie regionala, de 6…8 grade si minime de -2…4 grade. Apoi vremea se va raci, astfel ca temperaturile se vor situa sub mediile multianuale caracteristice, ziua intre 4 si 6 grade, iar noaptea intre -4 si -1 grad. In cea de-a doua saptamana, valorile termice vor creste din nou si, in special cele diurne, vor depasi normalul datei calendaristice.

MOLDOVA

In primele zile, vremea va fi in general mai calda decat ar fi normal, cu temperaturi diurne de 8…12 grade si minime de -2…3 grade, in medie. Incepand din data de 5 martie insa, valorile termice vor marca o scadere, astfel incat mediile de 3…6 grade ziua si -3…-1 grad noaptea se vor situa sub cele specifice datei din calendar. Pentru cea de-a doua saptamana sunt estimate temperaturi in crestere ce se vor situa din nou, cu mici variatii, peste mediile climatologice ale primei jumatati a lunii martie.

DOBROGEA

Intervalul de referinta va debuta cu o vreme mai calda decat in mod obisnuit la inceputul lunii martie, concretizata prin maxime de 9…11 grade si minime intre 2 si 5 grade, medii regionale. In perioada 5 – 8 martie valorile termice vor marca o scadere, astfel incat mediile diurne de de 5…7 grade se vor situa in jurul celor specifice datei din calendar, in timp ce minimele nocturne vor continua sa fie peste normal. Pentru cea de-a doua saptamana sunt estimate temperaturi in crestere ce se vor situa peste mediile climatologice caracteristice perioadei din an.

MUNTENIA

Primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de o vreme deosebit de calda pentru data din calendar, abaterile pozitive ale valorilor maxime fiind chiar semnificative; astfel, vor fi medii ale temperaturilor diurne de 12…15 grade si ale celor nocturne de -1…4 grade. Incepand din data de 5 martie insa, valorile termice vor marca o scadere, astfel incat mediile de 4…6 grade ziua si -4…0 grade noaptea se vor situa sub cele specifice perioadei. Pentru cea de-a doua saptamana sunt estimate temperaturi in crestere ce se vor situa din nou, cu mici variatii, peste mediile climatologice ale primei jumatati a lunii martie.

OLTENIA

Primele zile vor fi caracterizate de o vreme mai calda decat in mod normal la inceputul lunii martie, concretizata prin medii ale maximelor de 10…14 grade si ale minimelor de -1…5 grade. Incepand din data de 5 martie, valorile termice vor marca o scadere, astfel incat mediile de 3…5 grade ziua si -4…0 grade noaptea se vor situa sub cele normale specifice datei din calendar. Pentru cea de-a doua saptamana, este estimata o incalzire a vremii, astfel ca temperaturile se vor situa din nou, cu mici variatii, peste mediile climatologic specifice perioadei din an.

sursa: Mediafax

Exit mobile version