Opinia Timisoarei

Primarul Timisoarei: Vrem sa facem cel mai tare skatepark din Romania! Pasionatii de sporturi extreme sunt chemati la dezbatere

TIMISOARA. Jumatate de milion de lei a prevazut Primaria Timisoara in bugetul local pentru constructia unui skatepark in capitala Banatului. Se are in vedere locatia fostului skatepark, in Parcul Central, din apropierea Garii de Nord Timisoara.

Amatorii de skateboard sunt invitati sa-si spuna pasurile si sa discute pe marginea proiectului pregatit de specialistii din primarie, miercuri, 24 aprilie, in Sala de Consiliu a municipalitatii.

„Ii invitam saptamana viitoare pe amatorii de skate sa vina la o discutie, o consultare definitiva a proiectului pe care dorim sa-l implementam. Vrem sa fim deschisi la sugestii din partea practicantilor, contam pe faptul ca ei se pricep foarte bine, sunt oameni pasionati care relationeaza cu semeni de-ai lor din alte tari. Vrem sa facem cel mai tare skatepark din Romania”, a anuntat primarul Nicolae Robu.

Exista deja o schita de proiect, asa ca timisorenii care vor participa la dezbatere vor putea spune ce le place si ce nu le place din imagini. Cat despre locul unde se va amenaja skatepark-ul anul acesta in Timisoara, este preferat tot Parcul Central, acolo unde a mai fost candva un parc de skate, care a fost dezafectat deoarece rampele nu mai prezentau siguranta pentru tineri.

CITESTE SI: Skatepark-ul, un vis pentru iubitorii de sporturi extreme din Timisoara! Primaria cauta inca variante de construire a unui astfel de parc, desi in urma cu 3 ani a promis ca in cel mai scurt timp va amenaja unul

Mai exista un proiect la Primaria Timisoara pentru amenajarea unui skatepark, undeva in zona Girocului. Insa suma necesara era mult mai mare: peste jumatate de milion de euro.

Proiectul propus de municipalitate incheiat in anul 2009 viza realizarea unui parc de skate pe o parte din spatiul viran de pe strada Versului, langa piata din Cartierul Giroc. 1.500 de metri patrati doar pentru pasionatii de sporturi extreme. Rampele si avizele necesare trebuiau sa coste Primaria Timisoara in jur de 110.000 de euro, suma finala depasind valoarea de jumatate de milion de euro. Proiectul s-a impotmolit insa undeva in sertarele municipalitatii.

Exit mobile version