Opinia Timisoarei

Primarul Timisoarei vrea sa scrie luna de luna Guvernului Romaniei. Pentru ce face un ‘apel mediatic’?

TIMISOARA. A trecut jumatate din mandatul de primar al Timisoarei pentru Nicolae Robu si parte din obiectivele promise nu le-a dus la indeplinire. Asta si deoarece unele dintre ele nu tineau direct de primarie, cum ar fi centura orasului sau construirea unui stadion.

Edilul sef al orasului a decis sa trimita in fiecare luna o scrisoare catre Guvernul Romaniei, prin care sa ceara bani pentru mai multe dintre obiectivele majore ale urbei.

Sub titlul „Apel lunar catre Guvernul Romaniei pentru alocarea de fonduri de la bugetul de stat pentru obiectivele de interes major pentru Timisoara aflate in jurisdictia Guvernului – Editia Iunie 2014”, primarul Nicolae Robu a transmis, miercuri, prima scrisoare.

„Primaria Municipiului Timisoara solicita Guvernului Romaniei sa stopeze politica de ignorare a Municipiului Timisoara, unul dintre cei mai mari contributori la bugetul centralizat al Romaniei si sa aloce fonduri pentru finantarea urmatoarelor obiective de interes major pentru Timisoara, aflate in jurisdictia Guvernului”, se arata in documentul semnat de Nicolae Robu.

Mai departe, Robu enumereaza 10 obiective majore ale Timisoarei si in dreptul acestora scrie suma alocata pana acum de Guvern: Centura Sud – zero lei, Centura Vest – zero lei, nou racord la autostrada Timisoara-Arad – zero lei, reparatie capitala Gara de Nord – zero lei, reabilitare Teatrul National/ Opera Romana – zero lei, reabilitare Sinagoga Cetate – zero lei, construire Bazin de Inot Olimpic – zero lei, construire Sala Polivalenta – zero lei, construire Spital Regional – zero lei, construire corp nou la Spitalul de Copii in parteneriat cu Primaria Timisoara – zero lei.

Potrivit reprezentantilor Primariei Timisoara, nu este prima scrisoare trimisa Guvernului. „Exista solicitari scrise punctuale. In decursul timpului au fost facute demersuri catre Guvern si au fost sustinute si de catre parlamentarii de Timisoara”, ne-a declarat Alina Pintilie, purtator de cuvant Primaria Timisoara.

Exit mobile version