Opinia Timisoarei

Primarul Timisoarei se lauda: Am asfaltat distanta Timisoara – Caransebes. Nicolae Robu a mai ‘taiat o panglica’ la periferie

TIMISOARA. Timisorenii care locuiesc in zona rezidentiala de pe Calea Torontalului nu se mai plimba in sfarsit prin noroi. Primaria „a reusit” in cele din urma sa asfalteze inca 5 strazi de la periferia orasului. In total, intr-un an si 4 luni de mandat, edilul-sef al Timisoarei se lauda cu asfaltarea a 73,3 de kilometri de carosabile modernizate.

„Am reusit intr-un an si 4 luni sa asfaltez 73,3 km, distanta ca de la Timisoara la Lugoj, chiar dupa Lugoj, aproape Timisoara – Caransebes”, a spus edilul.

Nicolae Robu si-a inceput saptamana cu inca o… inaugurare. Muncitorii Confort, cei care s-au ocupat de lucrari, au turnat asfalt pe 5 strazi, marginile fiind lasate in continuare in noroi, pentru ca trotuare nu au fost amenajate. Motivul? Asa era proiectul, au transmis reprezentantii municipalitatii.

S-a folosit asadar acea metoda ieftina anuntata de reprezentantii Primariei in august: stabilizare si apoi covor asfaltic. Dupa 4-6 ani insa, este nevoie din nou de interventii pe acele strazi.


„Inauguram 5 strazi pe care am realizat pentru prima data asfaltarea. Este o zona mai periferica a orasului, dar trebuie sa le purtam de grija cetatenilor. Aici era un noroi de neinchipuit pana acum si ne bucuram ca am ajuns sa facem conditii civilizate. Avem circa 1 kilometru de asfalt realizat pe aceste strazi. Valoarea lucrarilor a fost de circa 280.000 de lei si au fost realizate de firma Confort. De asemenea, in aceasta zona s-a realizat si o extindere a iluminatului public, in valoare de 563.000 de lei. N-am avut asa ceva aici, era bezna, s-au pus 70 de stalpi. Cele 5 strazi care fac parte din grupul modernizat sunt A. Rubinstein, Aurel Pop, E. Neumann, A. Demian si Marius Moga. Vreau sa spun cu bucurie ca in toata jumatatea de nord a orasului nostru o singura strada a ramas neasfaltata, sunt doar 2-3 case acolo si acesta e motivul pentru care am considerat ca nu este prioritar sa alocam fonduri acum”, s-a laudat Nicolae Robu, pe teren.

Potrivit primarului, in 2014, ar trebui „ca niciunde in Timisoara sa nu mai existe vreo strada neasfaltata sau trotuare neasfaltate”.

CITESTE SI: Cum repara Primaria Timisoara strazile de pamant? Toarna cel mai ieftin asfalt

Exit mobile version