Opinia Timisoarei

Primarul Timisoarei se bazeaza pe 20.000 de timisoreni. Crede ca doar ei il pot ajuta!

TIMISOARA. Doar timisorenii pot convinge Guvernul Romaniei sa aloce bani pentru construirea centurii de sud a orasului. Sau cel putin asa considera primarul Nicolae Robu.

Potrivit edilului-sef al Timisoarei, documentatia actualizata pentru Centura de Sud a orasului se afla la Bucuresti de ani de zile, insa Guvernul a decis sa o includa in masterplan abia dupa ce s-a facut presiune de la Timisoara.

„Exista toata documentatia pentru centura de sud a Timisoarei de ani de zile, ea a fost ajustata de catre noi, am avut discutii asupra traseului si descarcarilor, toata documentatia actualizata este acum la CNADNR, este obiectivul pe care trebuie sa-l puna in opera… primaria nu poate sa faca nimic pentru acest obiectiv”, a declarat Robu.

Intaiul gospodar al orasului considera ca doar timisorenii ii pot convinge pe mai-marii de la Bucuresti sa dea fonduri pentru construirea soselei de ocolire a Timisoarei. Nici macar lobby nu se poate face, crede Robu.

„Lobby inseamna argumentare, in sensul sanatos al termenului. Daca cei carora le-o prezinti nu sunt capabili sa inteleaga si iti raspund ca nu se justifica o centura a Timisoarei, ce sa mai discutam atunci? Cu acesti oameni nu rezolvi problema decat cu presiunea. De ce credeti ca au corectat masterplanul? De frica a 20.000 de timisoreni care vor sa iasa in strada. Asa au rezolvat problema, cred ca ne-au linistit. Mereu le vom spune <<la anul si la multi ani veti avea bani>>. Sunt convins ca o sa dea bani daca iese lumea in strada. Argumentele logice nu au rezolvat problema, eu nu imi doresc sa recurgem la iesiri in strada. Eu cred ca intr-o tara civilizata in care cei ce ocupa diverse functii sunt oameni responsabili, sunt suficiente argumente”, a explicat primarul Timisoarei.

Edilul a sustinut, in mai multe randuri, ca le cere timisorenilor sa iasa in strada pentru soseaua de centura, insa pana acum nu a anuntat un miting. Ramane de vazut daca va organiza sau nu un protest fata de Guvernul Romaniei.

Foto: Christoph Bucher

Exit mobile version