Opinia Timisoarei

Primarul Timisoarei, Nicolae Robu se scuza: Am fost plecat in strainatate 16 zile lucratoare! Vezi ce zice Popoviciu!

TIMISOARA. Primarul Nicolae Robu sustine ca a fost plecat in strainatate, in timpul primuli sau an din mandatul de primar, doar 16 zile lucratoare, fara, insa a pune la socoteala chiar toate zilele in care a lipsit de fapt.

Desi sustine ca munceste  atat peste program, cat si in zilele de sarbatoare, in interesul Timisoarei si al timisorenilor, Nicolae Robu a uitat sa puna la socoteala si zilele libere de sarbatoare, de Paste ori Craciun sau zilele de concediu pe care si le-a luat la inceput de mandat. Mai mult, el pare ca a uitat si de briefingurile zilnice pe care le sustine la Primaria Timisoara.

Intr-un raspuns adresat deputatului PDL de Timis, Alin Popoviciu, Nicolae Robu explica situatia zilelor sale libere si cat a cheltuit din bugetul local pentru aceste deplasari.

In urma cu cateva zile, deputatul PDL Alin Popoviciu a lansat la adresa mea acuze ca as fi fost plecat in strainatate, pe parcursul primului an de mandat ca primar al municipiului Timisoara, timp de 56 de zile lucratoare si ca as fi cheltuit de la bugetul Primariei, cu aceste plecari, peste 63 000 euro. (…) Am fost plecat in strainatate, in acest prim an al mandatului meu de primar, intotdeauna numai si numai in interesul Timisoarei si al timisorenilor, un total de 16 zile lucratoare si am cheltuit de la bugetul Primariei Municipiului Timisoara cu aceste deplasari, in total, suma de  1 551 euro”, se arata in comunicatul semnat de Robu.

Totodata, Nicolae Robu ii cere deputatului sa plateasca suma de 65.449 de euro, ca donatie, Asociatiei Timisoara Capitala Culturala Europeana si Clubului de Forbal ACS Politehnica Timisoara.

In schimbul calomniei comise de domnul Popoviciu la adresa mea, ii cer sa plateasca cu titlu de donatie catre Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana si / sau Clubul de Fotbal ACS Poli Timisoara, suma de 65 449 euro. Aceasta suma reprezinta diferenta dintre suma pe care domnul Popoviciu a pretins ca eu as fi cheltuit-o -63 000 euro- si suma realmente cheltuita -1 551 euro-, plus cate 100 euro pentru fiecare din cele 40 de zile in care domnul Popoviciu a pretins in mod discordant cu realitatea ca eu as fi fost plecat in strainatate (40 zile * 100 euro / zi = 4 000 euro)”, mai spune Robu in comunicat.

In final, Nicolae Robu a tinut sa le transmita, inca o data, timisorenilor ca… munceste in interesul lor.

Eu ii asigur pe toti cetatenii ca am muncit enorm pentru Primaria Timisoara in acest an, cinstit, corect si cu loialitate fata de interesul lor, asa cum am facut in toate functiile pe care le-am detinut anterior – Prorector timp de patru mandate, Rector timp de doua mandate si Senator al Romaniei timp de un mandat si ca doar muncind astfel am obtinut, in acest prim an, impreuna cu echipa mea, cele 80 de realizari ce fac obiectul Raportului de Activitate pe Anul I de Mandat, facut public astazi, 25.06.2013”, spune Robu in incheiere.

Deputatul Alin Popoviciu asteapta un raspuns oficial: ”Nicolae Robu are senzatia ca timisorenii sunt prosti!”

Deputatul PDL de Timis, Alin Popoviciu nu este multumit de raspunsul oferit de primarul Nicolae Robu si spune ca acesta ”are senzatia ca timisorenii sunt prosti”

Domnul Robu dovedeste ca isi bate joc si are senzatia ca timisorenii sunt prosti. Mai sunt timisoreni care au iesit din tara. Cand spui ca ai cheltuit 1.551 de euro pe o excursie in Coreea e clar ca nu spui adevarul. Eu i-am cerut in baza Legii 544 sa raspunda cat a cheltuit pe deplasari si astept un raspuns oficial. Ii readuc aminte domnului primar sa faca o plimbare pana la Budapesta sau Viena si sa vada ca va cheltui cel putin 500 de euro, fara sa faca altceva decat sa se deplaseze pana acolo si sa se cazeze la un hotel. Este rusinos, iar raspunsul lui imi arata ca am avut dreptate. Astept raspunsul oficial. Daca raspunsul oficial va contine aceleasi date, voi sesiza organele abilitate”, a declarat Alin Popoviciu.

Deputatul mai spune ca prin acest raspuns, primarul Nicolae Robu s-a decredibilizat si ca cel mai probabil sufera de o noua boala care se numeste ”schizorobuiala”.

S-a decredibilizat mai mult prin acest raspuns. (…) Probabil sufera de o noua boala la nivel mondial sa ii spunem schizorobuiala si cred ca un savant de renume mondial deja studiaza comportamentul lui indeapraoepe. E interesant si cum evolueaza boala si cum se manifesta. Nu imi doresc ca in Timisoara sa fie descoperite asemenea specimene rare”, a mai spus Popoviciu.

Un scandal a izbucnit, la sfarsitul saptamanii trecute, intre primarul Timisoarei, Nicolae Robu (PNL), si deputatul PDL Alin Popoviciu, acesta din urma acuzandu-l pe edil, care se afla la Barcelona, ca a lipsit de la serviciu 66 de zile, dintre care 56 a fost plecat in strainatate si alte zece le-a petrecut la briefingurile de presă si ca a cheltuit 60.000 de euro pe deplasari.

Luni, Alin Popoviciu i-a transmis o scrisoare deschisa primarului Nicolae Robu, in care ii atragea atentia asupra faptului ca, la un an de la preluarea mandatului de edil, nu a prezentat un bilant al realizarilor. El afirma ca Robu a „reusit”, dupa primul an de mandat, sa faca o tara intreaga „sa rada de Timisoara”, supranumita „Palmisoara” din cauza palmierilor achizitionati de municipalitate si paziti de politistii locali.

CITESTE SI:

Deputatul Alin Popoviciu: Primarul Nicolae Robu a lipsit de la serviciu 66 de zile in primul an de mandat! Si a cheltuit 60.000 de euro pe deplasari

Nicolae Robu reactioneaza dupa ce Alin Popoviciu i-a numarat zilele lipsa de la munca: Va stiam nemernic si nesimtit!

Deputatul Alin Popoviciu intr-o scrisoare deschisa adresata primarului Nicolae Robu: Ati reusit sa faceti ca o intreaga tara sa rada de Timisoara!

 

 

 

Exit mobile version