Opinia Timisoarei

Primarul Timisoarei Nicolae Robu a poruncit Politiei Locale: nu mai dati amenzi… o vreme!

TIMISOARA. Politia Locala nu mai are voie sa dea amenzi timisorenilor, cu ordin de la primar. Edilul sef al orasului le-a poruncit oamenilor legii sa ii scuteasca pe timisoreni de amenzi o vreme, pentru ca oamenii ar fi suparati ca politistii locali au prea multe atributii si le vaneaza greselile, spun surse din randul politistilor locali.

Potrivit acestora, oamenii legii trebuie, un timp de acum incolo, doar sa ii dojeneasca pe timisorenii care incalca legea, fie ei soferi sau pietoni, pentru ca cetatenii sa nu se simta „incoltiti” de subordonatii primarului Nicolae Robu, prea dornic sa mai adune bani la bugetul auster al municipalitatii.

Intrebat despre directivele date Politiei Locale, primarul Nicolae Robu a spus ca nu este vorba de un ordin.

„Nu am dat ordin, le-am spus sa aplice legea in spiritul ei si nu sa stea la pescuiala si sa-i sanctioneze pe cetatenii care nu au avut alternativa in infrastructura actuala a orasului nostru si stationeaza intr-un timp foarte foarte scurt si intr-un loc unde n-ar fi permis. Sa nu stea la panda, ca asta fac, ei stau la panda si cand vad pe cineva coborand din masina, imediat merg la el„, s-a scuzat primarul.

Mai dau inca un exemplu: exista un spatiu viran, care e pamant, in apropierea companiei Continental Automotive, nu e spatiu verde decat pe harti, in realitate este pamant. Acolo sunt mii de angajati pe platforma, acei oameni n-au unde sa-si lase masinile, nu e normal sa stai la pescuiala si sa dai amenda acolo„, adauga edilul sef.

Acolo in fata la Rectorat trebuie sa amendeze. Eu le-am dat exemple ca exista parcare si la Consiliul Judetean si la Hotel Timisoara si unii cetateni, in loc sa-si duca masina in una din aceste parcari, stationeaza pe strada Victor Vlad Delamarina, la 5 metri sau la 20 de metri de o parcare. Le-am spus ca acolo trebuie sa dea pedepse. De 4 – 5 ori am dat eu telefon, trecand in zona, <stau aici o gramada de masini, unde sunt agentii de politie? nu-i vedeti? In schimb stati la panda acolo unde omul merge la lucru si n-are unde sa-si lase masina! O lasa nu pe spatiu verde, ci pe un teren viran.> Asta e Timisoara de astazi„, a tinut sa precizeze Robu, explicand cererile sale catre Politia Locala.

Exit mobile version