Opinia Timisoarei

Primarul Timisoarei Dominic Fritz, mesaj catre austrieci, suedezi si olandezi pentru primirea Romaniei in Spatiul Schengen: Este timpul ca Europa sa devina una. Video

TIMISOARA. Primarul Timisoarei Dominic Fritz a lansat un apel catre Austria, Suedia si Olanda, tarile care se opun aderarii Romaniei la Spatiul Schengen, sustinand ca este timpul ca Europa sa devina una. Fritz a atras atentia ca romanii nu sunt europeni de mana a doua.

CITESTE SI: Romanii ‘fug’ din tara de Ziua Nationala. Cozi kilometrice la frontiera, se asteapta si 2 ore la iesire, in vamile din Timis si Arad 

”Acum doi ani, Timisoara a daramat o bariera si m-a ales primar al ei, un cetatean al UE fara cetatenie romana. Acum este randul Europei sa doboare bariera Schengen. Pe 8 decembrie, UE va vota daca Romania va intra in spatiul Schengen. Aproape toate tarile UE si-au exprimat sprijinul, dar guvernele Suediei, Austriei si Olandei inca blocheaza decizia”, a scris Fritz pe Facebook.

Primarul Timisoarei a atras atentia ca romanii nu sunt europeni de mana a doua.

”Este timpul ca Europa sa devina una. Romanii nu sunt europeni de mana a doua. Va rog sa spuneti guvernului dumneavoastra ca sustineti o singura Europa si aderarea Romaniei, Bulgariei si Croatiei la spatiul Schengen. Va rog sa distribuiti acest mesaj pentru ca anul viitor sa va putem intampina in Timisoara, Capitala Europeana a Culturii 2023, fara a fi necesar sa va prezentati actul de identitate la granita”, a mai transmis Fritz.

Exit mobile version