Opinia Timisoarei

Primarul Timisoarei despre politistii locali: Sunt putini, slab pregatiti si prost dotati!

TIMISOARA. Desi Politia Locala Timisoara se afla in directa subordine a primarului, edilul Nicolae Robu spune ca nu poate sa-i invete chiar el pe polististii locali cum sa-si faca meseria. El vede insa 3 mari probleme la Politia Locala.

„Politia Locala are 3 probleme. 1. Sunt prea putini politisti. 2. Cei care sunt, sunt slabi profesional. Nu toti, dar in numar foarte mare. 3. Nu dispun nici de mijloace de locomotie pentru a putea baleia mai usor orasul si a compensa numarul lor insuficient. Eu nu pot sa ii transform, nu pot sa ii inlocuiesc peste noapte, pot sa actionez zi de zi, sa le dau dispozitii, nu pot sa-i inmultesc, pentru ca asta este schema, nu pot sa-i dotez tehnic, pentru ca asa sunt legile din Romania, ca n-ai voie sa faci achizitii de masini, chiar daca ai bani”, a explicat primarul Nicolae Robu problema Politiei Locale.

Pe de alta parte, edilul Timisoarei spune el ca ii pune tot timpul la lucru pe oamenii legii. Insa, mai mult de atat nu poate face, in viziunea lui.

„Nu ma lamentez, nu ma lamentez niciodata si ii pun la munca. In fiecare luni dimineata si pe parcursul saptamanii in diverse momente cand umblu prin oras si vad nereguli pun presiune asupra Politiei Locale, dar vorbind deschis despre cum stau lucrurile, nu pot spune decat ce s-a spus mai devreme. Sunt putini, foarte multi dintre cei pe care ii avem, asa putini cum sunt, sunt slabi. Si mai suntem deficitari si la dotarea mijloacelor de locomotie, asta e realitatea. Si cu aceasta realitate noi trebuie sa defilam. Incercam sa facem treaba cat mai buna in aceste conditii, ca altele nu putem avea si nu le putem crea deocamdata. Nu e foarte atractiv postul de politist local, sa fie cozi pentru a angaja politisti locali, presupunand ca am putea angaja mai multi. Si atunci au fost angajati cei care s-au prezentat”, a conchis Robu.

Exit mobile version