Opinia Timisoarei

Primarul Timisoarei cauta tapi ispasitori pentru cum circula tramvaiele iarna si il ameninta cu demisia pe seful RATT

TIMISOARA. Nicio firma nu s-a miscat bine, dar in Timisoara nu a existat niciun blocaj in trafic! Sunt cuvintele primarului Nicolae Robu care le-a spus timisorenilor  furiosi pe felul cum s-a facut deszapezirea in oras ca sunt „partizani politici” si ca din punctul lui de vedere s-a curatat cum trebuie, cat s-a putut. Culmea, tot el recunoaste insa mai apoi ca nu e multumit de societatile implicate in activitatea de deszapezire.

Zilele acestea, timisorenii care circula cu RATT au fost nevoiti sa inghete chiar si cate o ora in statii in asteptarea mijloacelor de transport in comun. Cele mai mari probleme au fost cu tramvaiele, care au circulat extrem de greu. In plus, intr-o singura zi au deraiat foarte multe garnituri, iar cele 2 echipe de interventie ale RATT abia le-au putut redresa pe toate.

Edilul Timisoarei, Nicolae Robu, cauta tapi ispasitori si da vina pe RATT pentru modul in care s-a circulat. Aceasta, dupa ce a recunoscut ca cei care s-au ocupat de deszapezire au aruncat zapada pe sinele de tramvai, unde a inghetat si a provocat sariturile vagoanelor de pe linii. De vina pare sa fie Ioan Goia, seful RATT, care nu gestioneaza cum trebuie situatia.

„Nu i-am cerut demisia, i-am spus ca este foarte aproape de a receptiona un mesaj ca cel pe care l-a receptionat Liviu Barbu, seful ADP. Daca nu se pun lucrurile la punct, acesta era mesajul: <veti primi mesajul: dati-va demisia!>”, a spus Robu, aratandu-se foarte nemultumit de starea tramvaielor si de modul in care RATT a reusit sa-si curete liniile si statiile mijloacelor de transport in comun.

„S-a stat frecvent jumatate de ora in asteptarea mijloacelor de transport in comun. Parcul de tramvaie este necorespunzator. Astazi (n.r. marti) au iesit pe traseu cu 5 tramvaie mai putin decat intr-o zi obisnuita. N-au avut niciun plug, au cumparat 2 pluguri. Am plecat de la situatia in care n-au avut pluguri. Cu numai doua pluguri se pot incadra in suma de 15.000 de euro. Vom mai cumpara inca 2 pe alte companii care le iau pentru nevoile lor si o sa le imprumute si RATT”, a mai precizat primarul Timisoarei.

Cat despre faptul ca muncitorii Retim si SDM au aruncat zapada pe sinele de tramvai, Robu a recunoscut fenomenul.

„Este adevarat. Si RATT trebuiee sa se ocupe de deszapezirea sinelor. Ei trebuie sa ia aceasta zapada si sa o transporte. Normal ca o parte din zapada ajunge si peste linii, este inevitabil lucrul acesta. Cum ar fi normal? Sa opreasca acele utilaje si sa curete liniile de tramvai?”, a conchis edilul.

Exit mobile version