Opinia Timisoarei

Primarul Timisoarei ameninta companiile care polueaza industrial: Daca nu inceteaza sa polueze orasul, vor trebui sa plece!

TIMISOARA. Primarul Nicolae Robu le-a pus gand rau firmelor care polueaza orasul, mai ales ca in ultima vreme nu s-au mai inregistrat depasiri ale prafului din aer. Edilul spune ca, in cazul in care companiile nu vor lua masuri, vor trebui sa plece din oras si sa lase loc altor investitori.

„In ultima vreme, orasul este supus unei poluari industriale de-a dreptul scandaloasa. Cu nerusinare, unele companii cred ca pt locurile de munca pe care le ofera isi pot bate joc de acest oras si de sanatatea timisorenilor. Le transmit un avertisment foarte serios, daca nu inceteaza sa polueze orasul, vor trebui sa plece. Si vom gasi alti investitori in Timisoara care vor oferi locuri de munca la fel de bune, respectand orasul”, a declarat Robu.

La nivelul Primariei Timisoara a demarat deja o actiune de identificare a poluatorilor. Primarul n-a vrut insa sa-i nominalizeze, insa a precizat ca cele mai poluate zone sunt Cartierul Soarelui pana in zona Girocului, o buna parte din Calea Lipovei si zona Padurea Verde. Responsabilii de Mediu din Primarie si cei de la Garda de Mediu au pornit deja sa verifice cartierele, la lasarea intunericului. Odata ce vor fi stabilite companiile poluatoare, reprezentantii Primariei vor trimite solicitari „de a inceta sa polueze orasul”. In caz contrar, se vor face toate demersurile pentru ridicarea autorizatiilor de functionare in oras.

Robu spune ca in ultimele luni nu s-au mai inregistrat nici depasiri ale prafului in aer. Mai mult, unde s-a putut, s-a luat si din pamantul de pe fasiile de spatiu verde dintre borduri si trotuare, pentru ca nivelul acestuia sa fie sub nivelul bordurii si astfel apa de la ploaie sa nu se mai scurga pe carosabil.

Exit mobile version