Opinia Timisoarei

Primarul Robu ilumineaza artistic Rectoratul Politehnicii din centrul Timisoarei. Opera mai asteapta

TIMISOARA. Dupa biserici, a venit si randul cladirilor istorice din zona Cetate a Timisoarei sa fie iluminate arhitectural. Primarul Nicolae Robu vrea sa inceapa cu Rectoratul Universitatii Politehnica din Piata Operei, nu cu Opera Romana, asa cum anuntase mai demult.

„Am decis sa generalizam iluminatul artistic in Piata Unirii, la toate cladirile si sa incepem si cu Piata Victoriei, cu cladirea Rectoratului Universitatii Politehnica, pentru ca asta este reparata si poate fi pusa in evidenta asa cum merita. Aceste costuri sunt suportabile de catre un municipiu precum Timisoara care isi doreste sa aiba zonele sale feerice care sa reprezinte bucuria si mandria timisorenilor si care sa-i incante pe vizitatori”, a declarat primarul Timisoarei.

Cat despre iluminatul Operei Romane, edilul spune ca Opera nu poate fi pusa in valoare fara sa fie putin renovata.

„Opera necesita mai intai si ea niste operatii de reparatie. Nu spun reabilitare, ca poate ar fi prea mult. Cred ca ar trebui sa scoatem la vedere cele 2 statui care am inteles ca sunt ingropate undeva in zidurile operei. Eu stiu un lucru, la multe dintre monumentele din Occident s-a lucrat chiar si 300 de ani. Nu au ramas in forma initiala, abia dupa ce au fost transformate de catre marii artisti, de la primul si pana la ultimul implicat, au fost conservate ca atare. Cred ca tot sa facem si sa desfacem nu ar fi productiv. Dupa parerea mea, opera arata bine si asa cum este acum, a aratat bine si dupa proiectul initial. Nu cred ca este cazul insa sa se revina la proiectul initial”, a conchis Nicolae Robu.

Exit mobile version