Opinia Timisoarei

Primarul Robu despre smenul parcarilor ecologice: Eu nu sunt nici politist anchetator, nu sunt nici procuror si nici judecator!

TIMISOARA. Primarul Nicolae Robu se tine departe de teapa pe care a luat-o Primaria Timisoara cu parcarile ecologice. Edilul spune ca nu poate interveni si ca este treaba „organelor abilitate ale statului” sa se autosesizeze.

„Noi cand sesizam nereguli asteptam, respectiv chiar intervenim, cand e cazul, activ, ca organele abilitate ale statului sa-si intre in rol, sa-i identifice pe cei vinovati, sa faca plangere, sa trimita dosarul mai departe in instantele de judecata si instantele de judecata sa-i pedepseasca. Eu nu sunt nici politist anchetator, nu sunt nici procuror si nici judecator, sunt primar al Timisoarei. Vreau sa dispara aceste parcari cat mai repede si evident ca cei care au gresit, eu nu-mi permit sa-i nominalizez, ca nu e treaba mea, inca o data, sa stabilesc vinovatii – instantele de judecata stabilesc vinovatii – aceste instante trebuie sa-si intre in rol, sa-i identifice pe vinovati si sa-i pedepseasca. Iar eu, ca primar, stau la dispozitia acestor organe ale statului, care pentru asta exista, cu toate documentele de care au nevoie, cu acces la arhivele primariei”, a raspuns primarul Nicolae Robu.

Intrebat ce masuri va lua ca si edil-sef al orasului, primarul s-a eschivat rapid si a lasat sa se inteleaga ca nici macar nu va face sesizari „organelor abilitate”.

„Da, vom face si sesizari, acolo unde lucrurile sunt clare ca putem sa facem sesizari, vom face sesizari. Aici trebuie sa vad toate aspectele si nu am inca un verdict juridic ce decurge din faptul ca a fost un punctaj dat pentru perioada de garantie de 15 ani si contractul s-a incheiat smechereste, scriindu-se minim 2. Minim 2 nu exclude 15, dar e minim 2. Deci s-a umblat cu subtilitati de genul acesta”, a completat Robu.

Cu toate acestea, primarul Timisoarei a dezvaluit ca stie destul de bine subiectul si ca tocmai de aceea a pus piciorul in prag si a spus ca in capitala Banatului nu se va mai amenaja nici macar o parcare ecologica.

„Dorinta mea este sa le desfiintam cat de repede putem, pentru ca degeaba am eu contract sau ma lupt cu Cruzeiros – sau cum se cheama firma – prin instanta, ca pentru mine nu este asta o miza, o spun in repetate randuri. Pentru mine miza de primar este sa asigur pentru timisoreni un standard de a trai in Timisoara cat mai ridicat si pentru orasul Timisoara sa asigur o modernizare a infrastructurii sale si o infrumusetare a orasului. Asta e scopul meu, scopul meu nu e sa ma lupt cu nimeni, ci sa fac toate aceste lucruri. Daca eu ma apuc de Cruzeiros si nu desfiintez aceste parcari, timisorenii vor injura zi de zi si administratia precedenta si pe cea actuala, atunci cand vor merge la masina sau cand vor cobori din masina si isi vor scrinti gleznele in acele parcari denivelate, iar doamnele isi vor mai distruge si incaltamintea”, a mai explicat primarul.

Va reamintim, opiniatimisoarei.ro a dezvaluit in EXCLUSIVITATE cum firma care a construit 72 de parcari ecologice in Timisoara a reusit „sa pacaleasca” specialistii din Primarie trecand in contract o garantie cu 13 ani mai mica decat se angajaze la licitatie. Astfel, la scurta vreme dupa construirea lor, parcarile ecologice au …expirat, iar firma a incasat 4,6 milioane euro de la primaria Timisoara.

CITESTE SI: EXCLUSIV! Smen cu parcarile ecologice din Timisoara! Sparte ori pline de noroi, parcarile ‘verzi’ au o garantie… minima, pe 4,6 milioane de euro!

Exit mobile version