Opinia Timisoarei

Primarul Robu crede ca a gasit ac de cojocul hotilor de buzunare din tramvaie la Timisoara. Ce le pregateste?

TIMISOARA. Hotii din tramvaie reprezinta una dintre problemele spinoase ale Timisoarei pe care edilul Nicolae Robu vrea sa o rezolve. Primarul crede ca i-ar putea speria montand camere video in toate garniturile.

De-a lungul timpului, politistii au actionat atat in uniforma, cat si in civil in incercarea de a pune mana pe ei, insa aceasta s-a dovedit o misiune imposibila. Nicolae Robu  vrea acum sa schimbe tactica. Insa pana cand va monta camerele de supraveghere si pe tramvaiele vechi, timisorenii vor trebui sa stea cu ochii pe genti si buzunare.

Am organizat descinderi in tramvaie ale unor echipe mixte formate din politisti locali si politisti de la Municipala, in civil. Este foarte greu sa fie prinsi hotii. Am avut o discutie cu consilierul meu personal pe acest subiect, el trebuia sa stea de vorba cu domnul Goia, pentru a monta in tramvaie camere video cu suficienta rezolutie si unghi de vizibilitate incat sa putem sa ii prindem pe acesti hoti. Sigur, pe o formula nu de foarte inalt nivel, pentru ca nu merita sa facem investitii majore. Pe langa cele doua tramvaie Armonia noi avem alte 12 trimise la reabilitare, dar, ca sa ii protejam pe cetateni, recurgem la o solutie mai ieftina care si ea poate avea eficienta considerabila. Camerele video ne ajuta sa ii prindem. Din supravegherea video culegem informatiile care pot fi folosite de politisti pentru a-i prinde apoi in flagrant”, a declarat primarul Nicolae Robu

In ultimele saptamani, chiar si pe retelele de socializare au aparut fotografii cu o grupare de hoti de buzunare care actioneaza in mijloacele de transport din Timisoara.

 

Exit mobile version