Opinia Timisoarei

Primarul Nicolae Robu vrea sa scoata Timisoara in strada! Ii cheama pe oameni la un miting de protest! Pe cati mizeaza si cand va avea loc?

TIMISOARA. Ce n-a putut rezolva cu vorba spera sa solutioneze cu fapta! Primarul Nicolae Robu vrea sa puna presiune pe Guvern prin toate mijloacele. Doar doar va da Timisoarei bani pentru obiectivele majore ale orasului: Centura ocolitoare si chiar autostrada prin care sa se lege de Belgrad, precum si centrul intermodal.

Pentru asta, primarul vrea sa ii cheme pe timisoreni la un miting de protest.

Nu putem sta pasivi, sa trimitem doar hartiile de la guvern si sa criticam atitudinea guvernului, cred ca va trebui sa ne aratam nemultumirea printr-un un miting de protest fata de atitudinea guvernului vizavi de cateva obiective de interes major pentru Timisoara. Nimeni nu are dreptul sa ignore Timisoara si mai ales intr-un asemenea hal. Ma irita subiectul si pentru ca de la inceputul mandatului am discutat despre asta si mereu am avut promisiuni. Iata ca nimic nu se materializeaza, s-a ajuns deja la intarzieri din cauza incompetentei. Daca atata incompetenta exista la nivelul guvernului Romaniei, incat nu se pot intelege lucrurile elementare precum acesta – un centru intermodal la Timisoara trebuie sa fie in vecinatatea aeroportului si a autostrazii. Timisoara are nevoie de centura, trebuie sa fie legata de Serbia prin autostrada si am putea continua. Nu putem prelua sa facem din fonduri proprii intermodalul, nu puteam astupa pe bugetul local. Si asa ne-am incarcat cu angajamente cu finantare din bugetul local„, isi explica demersul primarul Timisoarei.

Intrebat cand va fi organizat protestul si pe cati timisoreni mizeaza ca vor iesi in strada, edilul a spus ca va alege o zi cu vreme buna.

Mitingul nu stiu cand sa aiba loc. Nu mi-as dori sa ajungem la miting, dar, daca guvernul nu va reveni si nu va include in prioritati si centura Timisoarei, aceasta e nevoia cea mai stringenta, atunci va trebui sa iesim in strada. Imi pare rau ca am ajuns sa vorbesc despre asa ceva. Nu suntem in campanie electorala, am fi putut face un astfel de miting in campanie, dar ne-am abtinut. Acum nu am nicio retinere sa chem timisorenii la miting. Urmeaza sa avem niste interactiuni cu guvernul. Sunt adeptul rezolvarii problemelor prin comunicare. Mitingul nu trebuie inteles ca presiune, ci ca un argument in plus. Daca ies 20.000 de timisoreni si spun acolo ca e nevoie de Centura, nu cred ca mai e nevoie de alte lamuriri.  Ar fi o dezamagire daca ar iesi in strada mai putin de 20.000 de timisoreni. Mitingul ar putea avea loc in cateva saptamani. Trebuie sa gasim o perioada favorabila meteo„, a precizat primarul Nicolae Robu.

Exit mobile version