Opinia Timisoarei

Primarul Nicolae Robu se lauda doar cu proiectele administratiei Ciuhandu, spune fostul viceprimar Adrian Orza

TIMISOARA. Fostul viceprimar, Adrian Orza, sta cu ochii pe administratia Robu ca pe butelie. Inca din iunie, de cand a fost infrant de Nicolae Robu in cursa pentru fotoliul de primar al Timisoarei, Orza urmareste fiecare miscare a celui care i-a fost contracandidat.

Cel mai recent, fostul viceprimar a atras atentia ca Robu se lauda cu proiectele incepute de pe vremea cand acesta si Gheorghe Ciuhandu erau la conducerea Primariei Timisoara, ca si cand ar fi ale lui.

„Urmaresc din iunie ceea ce se intampla in administratia locala. Am lucrat 12 ani punand suflet in administratie, nu vreau sa se pregateasca jignirea populatiei. Se prezinta tot felul de proiecte ca si cand ar fi emanate de actuala administratie. Bunul simt si inteligenta te fac sa spui ca este un proiect pe care il continui. E vorba de decenta”, a precizat Orza.

Consilierul local a facut referire la ultimele proiecte prezentate de primarul Timisoarei, cel pentru reabilitarea liceelor Lenau, Calderon si C.D. Loga cu bani nemtesti. Nemtii ne dau un credit de 5,2 milioane de euro sa ne reabilitam cladirile istorice, din care doar 3 milioane sunt bani rambursabili, pe care trebuie sa ii dam inapoi.

„Ultimul proiect, pe care l-am prezentat in mai 2012, se refera la reabilitarea Liceului Lenau. Acest proiect a fost un exemplu de buna practica, inceput inca de acum cativa ani, cu doua mari orase din Romania – Sibiu si Timisoara – si cu Germania”, a completat Orza.

Totodata, alesul local a mai amintit si de proiectul de reabilitare a Parcului Botanic.

„Am fost coordonator la Directia de Mediu cand eram viceprimar. Ca Parcul Botanic are nevoie de iluminat se stie demult. A fost un proiect votat din 2007. Studiul de fezabilitate s-a votat cu greu, la limita. Se credea atunci ca se fac proiecte pentru reabilitarea spatiilor verzi ca sa mai castige Ciuhandu un mandat. S-a votat cu greu, la limita. Din 2007 si pana in prezent a fost trecuta fiecare etapa, proiectarea, licitatia, avem pana si autorizatie de constructie, dar n-am gasit finantare. Lucrarile se pot incepe, trebuie doar finantare”, a precizat Adrian Orza.

Fostul viceprimar spune ca in perioada 2006 – 2008 tocmai consilierii PNL si PSD au pus bete in roate in fiecare sedinta a Consiliului Local, pentru mai toate proiectele.

„Atunci s-au blocat si Parcul Copiilor si Parcul Rozelor. Le-am facut pe ultima suta de metri, Parcul Rozelor pe bani europeni si Parcul Copiilor cu bani din bugetul local. Acum s-a spus ca n-au fost facute bine, de parca un viceprimar sau un primar trebuie sa stie din ce material se pune un tobogan”, a conchis Orza, concluzionand ca este foarte greu pentru o administratie noua sa-si puna in valoare proiectele gandite.

Exit mobile version