Opinia Timisoarei

Primarul Nicolae Robu nu stie cate spatii are Primaria Timisoara concesionate si cat incaseaza, dar mareste chiriile!

TIMISOARA. Timisorenii care au spatii concesionate de la municipalitate vor plati chiar si de 10 ori mai mult pentru a le folosi, a decis primarul Nicolae Robu. Edilul sef al orasului spune ca tarifele pentru proprietatile concesionate de catre Primaria Timisoara sunt extrem de mici.

Cu toate astea, primarul Timisoarei habar nu are cat a incasat municipalitatea de la acesti chiriasi, dar nici cate spatii are Primaria date spre concesiune.

„Am facut o analiza si am aflat ca se desfasoara activitati comerciale pe spatii ale primariei cu plati de cativa lei pe metrul patrat pe an. I-am cerut domnului viceprimar Stoia sa faca o analiza si o propunere de actualizare a acestor tarife. Intentionam sa organizam o dezbatere publica, pentru ca pentru toate zonele sunt tarife ridicole. Tarifele pentru toate proprietatile inchiriate de municipiul Timisoara sunt inadmisibil de scazute”, a declarat primarul Nicolae Robu.

In discutie nu intra si locuintele din patrimoniul municipalitatii. Chiriasii vor plati la fel ca si pana acum.

„Unele cresteri vor fi si de 10 ori mai mari, in functie de zona. Nu m-am pregatit cu cifre, nu stiu cate spatii sunt, sunt foarte multe. Nu ma pot aventura sa va spun cat se incaseaza, sunt sute de spatii”, a conchis Robu.

Dupa dezbaterea publica de luni, 25 februarie, se va intocmi un proiect de hotarare ce va fi supus spre votul Consiliului Local.

Exit mobile version