Opinia Timisoarei

Primarul Nicolae Robu: Ni s-a cerut sa explicam mai convingator de ce nu s-a prezentat nimeni la licitatia pentru deszapezire la Timisoara

TIMISOARA. Nicolae Robu vorbeste despre greaua mostenire, dar si despre explicatiile pe care le are de dat in ceea ce priveste faptul ca nu s-a prezentat nicio firma la licitatie pentru curatarea strazilor de zapada, in Timisoara.

CITESTE SI: Primaria Timisoara a fost amendata de Politie pentru strazile necuratate de zapada. Cu 3.045 de lei 

Autoritatea Nationala de Achizitii Publice a solicitat Primariei Timisoara sa explice de ce nicio firma nu s-a prezentat la licitatia pentru deszapezire.

Dupa ce nu s-a prezentat nimeni la licitatia pentru deszapezire am cerut Autoritatii Nationale de Achizitii Publice sa ne aprobe o negociere directa cu potentiali ofertanti care nu au venit la licitatie, dar pe care i-am fi gasit dispusi sa asume deszapezirea de acum incolo. Din pacate, autoritatea nu ne-a aprobat, desi legea permite sa faci asa ceva cand nu vine nimeni la licitatie. Mai incercam, mai avem o sansa, incercam o conciliere cu Autoritatea, sa ni se aprobe sa semnam contract de deszapezire. Nu cred ca sunt obiectii de fond. Ni s-a cerut sa explicam mai convingator de ce nu s-a prezentat nimeni la licitatie. Din discutiile care le-am avut am inteles care au fost nemultumirile„, a declarat Nicolae Robu.

CITESTE SI: Investitii uriase ale Aquatim in 2018 si planuri si mai mari pentru 2019, pentru intreg judetul Timis

Primarul s-a aratat deranjat ca s-a spus ca 500 de strazi din oras sunt nedeszapezite, dar, spune el, in contractul mostenit de la vechea administratie era prevazuta curatarea doar a 600 de strazi dintr-un total de 1200.

Ce valva ca 500 de strazi sunt nedeszapezite. La contractul anterior doar 600 de strazi erau sub contract, din 1200. Eu am mai adaugat cateva prin suplimentarea contractului, dar oricum au ramas sute de strazi pentru ca atunci cand s-a facut licitatia nu era prevazut sa intre pe acele strazi. Acum, cand am scos la licitatie am prevazut toate strazile in contract si implicit cei care vin la licitatie sa aiba utilaje„, a spus Robu.

Edilul a subliniat inca o data ca este nemultumit de modul in care s-a facut deszapezirea in oras.

Am facut tot ce a fost posibil. Sunt mai nemultumit decat oricine de modul in care s-au desfasurat lucrurile. Sunt cetatean al acestui oras, umblu in oras si ma deranjeaza ca nu s-a facut deszapezitrea. In plus trebuie sa dau si explicatii de ce s-a facut si ce nu s-a facut. Dincolo de frontiera legalitatii nu trec„, a mai declarat Robu.

La Timisoara, deszapezirea a fost facuta de Societatea de Drumuri Municipale, Colterm si Penitenciarul Timisoara, deoarece Primaria Timisoara nu are un contract de deszapezire, dupa ce la licitatie nu s-a prezentat nicio firma. Astfel contractul a fost dat in regim de urgenta, prin atribuire directa, catre SDM pentru 30.000 de euro.

VIDEO: Remus Gradinariu

Exit mobile version