Opinia Timisoarei

Primarul Nicolae Robu despre bugetul Timisoarei pe 2014: Vom da bani multi pentru sustinerea sportului

TIMISOARA. Desi multe dintre proiectele Timisoarei sunt amanate din lipsa de fonduri, primarul Timisoarei ne-a dezvaluit pe ce se vor duce o buna parte din banii capitalei Banatului pe anul urmator: pe sport! Edilul este convins ca Timisoara va redeveni un pol al performantei sportive.

Nicolae Robu a anuntat ca Primaria Timisoara va pompa in continuare bani in sport, cei mai multi la fotbal, in echipa de suflet a edilului: ACS Poli.

Se vor duce insa bani si la rugby, precum si la baschet sau handbal, dar in sume mai mici. Oricum, primarul este hotarat sa investeasca intr-o singura echipa din fiecare sport, nu in mai multe. Acum exista o exceptie, doua echipe de baschet primesc bani din bugetul local. Robu crede insa ca exceptia este o eroare.

„Am dat bani la rugby, le vom da in continuare, pe acelasi principiu pe care l-am enuntat inca de la inceputul mandatului si care ati vazut ca produce rezultate. Sustinem in fiecare sport o singura echipa si avem o exceptie, dupa cum stiti, la baschet – este o eroare ca exista o exceptie -, si vom da si in 2014 bani multi pentru sustinerea sportului. Vrem ca Timisoara sa redevina un pol al performantei si in sport, asa cum a fost intr-o vreme. Eu ma bucur ca echipa de handbal este intr-un reviriment, a obtinut rezultate buna si are toate sansele sa intre in playoff si sa faca o figura frumoasa. Si la echipa de baschet avem o reconstructie, chiar daca am pierdut cu Asesoft, o echipa cu bani foarte multi, cu un lot foarte valoros, totusi avem incredere ca si echipa de baschet va avea o evolutie buna. La rugby e o schimbare de antrenor, dar lucrurile merg inainte, si la fotbal am avut in sfarsit o bucurie, ca dupa 6 etape in care n-am reusit decat 2 egaluri si alea ca vai de ele, cu echipe slabe, in sfarsit am castigat si am adus inca 3 puncte echipei. Asteptam sa vedem evolutii bune in continuare”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Asadar, daca multe din marile proiecte ale Timisoarei au ramas in aer pentru ca nu sunt bani, iata ca stim pe ce se vor duce cateva milioane de euro din bugetul orasului pe anul viitor.

Exit mobile version