Opinia Timisoarei

Primarul Nicolae Robu, atac la Marius Giura, organizatorul Festivalului de Jazz de la Garana. Banii din bugetul local ajung totusi la festival

TIMISOARA. Festivalul International de Jazz de la Garana primeste 100.000 de lei de la Primaria Timisoara, dupa un scandal iscat in urma cu cateva zile in care primarul Nicolae Robu anuntase ca nu mai vrea sa dea bani festivalului, deoarece nu se desfasoara in Timisoara, ci in Caras-Severin.

Robu ii ceruse lui Marius Giura, organizatorul festivalului, mai multe chitante pentru a-i putea deconta banii, insa festivalul are loc abia zilele acesta. Pana la urma, edilul s-a razgandit si a modificat proiectul de hotarare astfel incat sa ajunga totusi 20.000 de lei noi la Festivalul de Jazz de la Garana.

Problema a intrat in dezbatere in sedinta extraordinara de vineri, cand mai multi alesi locali i-au atras atentia primarului ca tot timpul s-au acordat bani pentru festival si ca este prea tarziu sa fie retrasa finantarea.

De cealalta parte, Nicolae Robu a declarat ca organizatorii Garana Jazz au fost incorecti in relatia cu Primaria. L-a acuzat pe Marius Giura ca se lauda ca primeste bani din alta parte si ca nu mai are nevoie de banii din bugetul local.

„Am avut o discutie si am spus ca e nepotrivit sa platim 100.000 de lei, deci un miliard de lei vechi, pentru un festival care nu se tine in Timisoara, ci se tine la Garana, si de care beneficiaza foarte putini timisoreni. Acolo vor fi multi oameni fericiti, din Resita, din satele dimprejur si din judetul Timis, din multe locuri, dar cand dam un ban public trebuie sa avem in vedere ca de el sa beneficieze cati mai multi cetateni contribuabili. Or, din bugetul Timisoarei trebuie sa beneficieze timisorenii. Am spus ca sunt de acord sa dam o suma, dar mai mica, domnul Giura nu a mai venit la nicio discutie, a facut declaratii ca dansul oricum a obtinut bani mai multi si ca nu mai are nevoie de bani de la noi”, ne-a declarat, nemultumit, Robu.

Pana la urma, edilul Timisoarei a retras proiectul de pe ordinea de zi si consilierii locali nu l-au mai supus la vot.

„Eu am retras proiectul de hotarare pe care l-am initiat, prin care sa reducem suma de la 100.000 de lei la 20.000 de lei. El in loc sa vina sa discute sa vedem ce cheltuieli vor sa deconteze, au preferat sa faca declaratii de presa razboinice si foarte critice la adresa noastra. Sigur ca nu s-a semnat niciun contract, dar cu toata atitudinea lor eu am retras proiectul si am lasat votul pozitiv”, a conchis primarul.

Exit mobile version