Opinia Timisoarei

Primarul Dominic Fritz: E putin probabil sa putem evita carantinarea Timisoarei

TIMISOARA. Cu o rata de infectare cu COVID ce se apropie vertiginos de 6 la mia de locuitori, e inevitabila carantina la Timisoara, spune primarul Dominic Fritz.

Anuntul a fost facut marti dimineata, cand impunerea acestei masuri este deja analizata pentru 11 localitati din judet in care a crescut incidenta cazurilor de coronavirus.

CITESTE SI: Carantina pentru 11 localitati din Timis, in analiza Comitetului pentru Coordonare si Conducere a Interventiei. Toate au rata de infectare cu COVID de peste 6 la mia de locuitori 

Suntem la o rata de infectare, in Timisoara, de aproape 6 la mia de locuitori, asta inseamna ca intram intr-un scenariu de crestere exponentiala si, din pacate, este putin probabil sa putem evita o carantinare a orasului si a intregii zone periurbane. Ieri, DSU a dat o comunicare ca localitatile care depasesc 6 cazuri la mia de locuitori, trebuie sa trimita necesitatea lor de carantinare. Asta inseamna ca o sa ne confruntam foarte curand cu aceasta decizie.

Eu nu cred ca cineva poate sa ia aceasta decizie usor, dar cred ca, daca privim cifrele in fata, daca realizam ca oricum la un moment dat va trebui sa carantinam zona metropolitana…Mai bine mai devreme decat mai tarziu, ca sa limitam raspandirea virusului. Scopul principal trebuie sa fie ca la sfarsitul lui decembrie sa sarbatorim cat de cat un Craciun normal si sa salvam cate vieti posibile, iar pentru asta trebuie sa luam aceste masuri.

Situatia in spitale este destul de dificila. La Babes, care trateaza pacientii covid, nu mai avem niciun pat ATI liber, iar paturile non ATI sunt ocupate 98 %„, a declarat primarul Timisoarei Dominic Fritz.

Aceasta discutie trebuie dusa in CJSU, cu presedintele Consiliului Judetean, cu doamna prefect. Despre ce inseamna, trebuie discutat. Eu tind sa cred ca o abordare mai stricta pe termen scurt ne aduce beneficii pe termen lung mai multe. Trebuie analizate toate masurile posibile si gasita o formula eficace. N-are rost sa luam masuri doar de dragul masurilor, trebuie sa luam masuri care sunt si eficace, si care stim ca peste 2 saptamani vor produce si efect.

Nu as vrea sa exclud nimic, pentru ca situatia este serioasa. Spitalele sunt pline. In alte tari, aceste masuri foarte dure se iau cand spitalele mai au 20-30% din capacitate, tocmai pentru ca se stie ca avem spitalele pline, trebuie sa transam acest lucru in modul cel mai urgent„, a mai precizat Dominic Fritz.

Marti dimineata, rata de infectare cu coronavirus era la Timisoara de 5,68 la mia de locuitori.

CITESTE SI: In sfarsit. A fost schimbat din functie Dorel Cojan, seful Politiei Locale Timisoara, dupa 11 ani de interimat. Anuntul primarului Dominic Fritz 

Exit mobile version