Opinia Timisoarei

Primarul Dominic Fritz despre Podul Jiul, la Timisoara: Nu vad ca ar fi o prioritate pentru anul acesta

TIMISOARA. Va fi pus in asteptare. Podul Jiul, unul dintre proiectele planuite de vechea administratie peste Bega, in continuarea strazii cu acelasi nume care leaga actualul Pasaj Jiul de Splaiul Tudor Valdimirescu, nu e socotit drept prioritar de administratia Fritz. O spune insusi primarul care sustine ca nu vor fi bani in bugetul pe 2021 pentru o asemenea lucrare. Podul nou peste Bega este prevazut in planul de mobilitate urbana durabila, insa nu va fi realizat in viitorul apropiat.

CITESTE SI: Gropile de pe strazile din Timisoara vor fi astupate dupa un program de prioritizare. Dominic Fritz anunta ca vor fi plombate pana in aprilie 

Nu vad ca ar fi o prioritate pentru anul acesta, considerand deja toate proiectele incepute. Avem momentan peste 400 de proiecte si suma lor este mult peste suma disponibila pentru anul acesta. Daca mai auziti sau unii chiar scriu ca Fritz opreste lucrari, pur si simplu Fritz n-are mai multi bani decat ii vine si trebuie sa faca investitii prioritare si, in curand, o sa prezint propunerea noastra de buget„, a spus Dominic Fritz, fara a preciza care sunt cele 400 de proiecte la care face referire, cate sunt in derulare sau doar niste proiectii de viitor, pe care le vom regasi, in tot sau in parte, in structura bugetului orasului pe 2021, in tabelele intocmite de functionarii Primariei.

In ceea ce priveste Podul Jiul, acesta are un Studiu de Fezabilitate facut de firma Vienna Consulting Engineers inca de acum 3 ani, iar toamna trecuta Consiliul Local si-a dat acordul si pentru exproprierea de teren de care era nevoie pe malul canalului Bega. Este vorba de o baza sportiva aflata in paragina care statea in calea constructiei, aproximativ 2000 de metri patrati de teren.

Conform documentatiei, viitorul Pod Jiul a fost prevazut la 4 benzi de circulatie, cu trotuare si piste de biciclete, avand o lungime de aproape 120 de metri, cu o arhitectura noua pentru Timisoara si iluminat artistic, iar investita s-ar ridica la aproximativ 5 milioane de euro. Constructia ar trebui sa fie gata intr-un an si jumatate.

Asadar, ramane de vazut daca in anii urmatori, administratia Fritz va reconsidera sau nu acest proiect.

Exit mobile version