Opinia Timisoarei

Primarul din Sanandrei, Dorel Demea, ramane fara functie in urma unei decizii a Curtii de Apel Timisoara

TIMISOARA. Curtea de Apel Timisoara a respins recursul primarului PDL din Sanandrei, Dorel Demea, impotriva sentintei Tribunalului Timis prin care, in aprilie, a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanelor.

In acelasi dosar a mai fost condamnata de prima instanta, la sase luni cu suspendare, si secretara Primariei Sanandrei, Nicoleta Achim, al carei recurs a fost, de asemenea, respins de completul de judecata format din magistratii Gheorghe Bugarschi, Anca Nacu si Mircea Cretu.

Primarul si secretara Primariei Sanandrei au ajuns in atentia organelor de cercetare penala in anul 2008, dupa ce Viorica Bumbar, Iliuta Bumbar, Gheorghe Morosanu si Blansa Morosanu au reclamat la Parchet faptul ca o persoana a fost improprietarita ilegal cu doua parcele de teren in suprafata de 4.400 de metri patrati in baza unor dispozitii de primar falsificate.

Initial, procurorii au decis netrimiterea in judecata a tandemului Demea-Achim, insa reclamantii au atacat in instanta solutia Parchetului si au avut castig de cauza, instanta de judecata obligand paratii si la plata a 10.000 de euro cu titlul de despagubiri morale.

Practic, prin decizia Curtii de Apel Timisoara, primarul Dorel Demea este scos din viata politica pentru o perioada de trei ani, rastimp in care i se interzice sa candideze si sa fie ales in orice functie sau demnitate publica.

Vom verifica daca exista o sentinta definitiva de condamnare a primarului Dorel Demea, situatie in care prefectul are obligatia de emitere a ordinului de incetare de drept a mandatului de primar. Pana la alegerile locale din vara anului viitor, Primaria Sanandrei va fi condusa de actualul viceprimar sau de un alt viceprimar ce va fi desemnat  de catre Consiliul Local Sanandrei”, a declarat pentru www.opiniatimisoarei.ro prefectul Mircea Bacala. Primarul Dorel Demea nu a putut fi contactat pentru a-si spune opinia vizavi de decizia Curtii de Apel Timisoara.

Exit mobile version