Opinia Timisoarei

Primaria vrea sa se imprumute de 50 de milioane de euro ca sa cumpere tramvaie noi in Timisoara. Vezi de unde!

Unele tramvaie din Timisoara au fost primite de pomana din Germania. Cel mai modern tramvai din Romania circula in Oradea inca din anul 2008

TIMISOARA. Primarul Gheorghe Ciuhandu a facut deja primul pas pentru cumpararea unor tramvaie noi in capitala Banatului. Primaria se va imprumuta cu 50 de milioane de euro, pe 15 sau pe 20 de ani. Sursa imprumutului nu a fost inca aleasa.

Primarul vrea sa cumpere 50 de tramvaie noi pentru parcul auto al RATT. Dupa cum www.opiniatimisoarei.ro anunta in urma cu cateva saptamani, Ciuhandu nu a renuntat la ideea de a lua bani imprumut pentru a cumpara mijloace de transport noi in oras.

„In principiu, mergem pe acelasi proiect. Noi avem un mandat prin acea hotarare de a incepe negocieri si de a pregati achizitia acestor tramvaie. Acum o sa facem o informare la Consiliul Local si vom propune concret un caiet de sarcini pe partea tehnica, o varianta de finantare. Ne-ar mai trebui o hotarare de consiliu local si, daca lucrurile merg bine, atunci evident ca de la anul ar putea fi tramvaie noi”, a spus edilul pentru www.opiniatimisoarei.ro in urma cu cateva saptamani.

Iata ca primul pas a fost facut deja. Marti, in sedinta extraordinara la care se vor intruni consilierii locali cu ocazia Zilei Timisoarei, alesii vor avea pe mese un proiect prin care „se aproba contractarea unei finantari rambursabile interne/externe in valoare de maxim 50 milioane euro, cu o maturitate cuprinsa intre 15 si 20 de ani”. Potrivit proiectului, banii vor fi folositi si pentru modernizarea depoului RATT.

„Din bugetul local al Municipiului Timisoara se asigura integral plata serviciului anual al datoriei publice locale, oricaror impozite si taxe aferente realizarii obiectivelor de investitii de interes local, alte cheltuieli neeligibile ale finantarii rambursabile interne mentionata”, se arata in proiectul de hotarare.

Primarul Gheorghe Ciuhandu vrea ca pe intreaga durata a serviciului datoriei publice locale, ordonatorul principal de credite,  sa aiba obligatia sa publice pe pagina de internet a primariei mai multe detalii despre datorie. Ramane de vazut ce vor vota insa consilierii locali si daca vor fi de acord cu contractarea imprumutului de 50 de milioane de euro.

Exit mobile version