Opinia Timisoarei

Primaria Timisoara se imprumuta de aproape 6 milioane de euro. Pentru ce proiect are nevoie de credit!

TIMISOARA. Consilierii locali au decis sa mai contracteze inca un credit, de aproape 6 milioane de euro. Banii sunt necesari, spune primarul Gheorghe Ciuhandu, pentru cofinantarea unui proiect european prin care se va face retehnologizarea societatii de termoficare Colterm.

Potrivit lui Ciuhandu, gradul de indatorare nu creste foarte mult odata cu luarea acestui nou imprumut. „Nu creste semnificativ. Acum este pe la 23 de procente si pana la 30% mai este”, a precizat Ciuhandu.

In sedinta extraordinara de marti, in care s-a votat si bugetul local pe anul 2012, consilierii au aprobat in unanimitate si contractarea unei finantari rambursabile interne in valoare de maximum 25 de milioane de lei.

Potrivit proiectului de retehnologizare al Colterm, cu aproape 255 de milioane de lei se vor moderniza pompele de transport Colterm, doua cazane de apa fierbinte de la CET Centru si trei cazane cu aburi de la CET Sud. Lucrarile au inceput deja, fiind executate de 4 firme care au castigat licitatiile.

CITESTE SI: Gigacaloria ramane cum s-a stabilit, dar scapam de noxe! Au inceput lucrarile pentru retehnologizarea Colterm

Exit mobile version