Opinia Timisoarei

Primaria Timisoara nu vrea sa adune brazii de Craciun aruncati dupa sarbatori: Ii rugam pe timisoreni sa-i duca la centrele de colectare

TIMISOARA. Cu 3 firme de curatenie in oras, dintre care una are ca obiect de activitate exclusiv colectarea de deseuri vegetale, Primaria Timisoara anunta ca nu va ridica brazii de pe strazile orasului, dupa sarbatori.

CITESTE SI: Firma care s-ar fi ‘autoplagiat’ in proiectul de regenerare a Pietei Traian a primit si contractul de 60.000 de euro ca sa faca praf traficul pe sub Bastion si sa mai taie locuri de parcare in centrul Timisoarei 

Reprezentantii municipalitatii fac apel la oameni sa isi duca singuri pomii de Craciun la unul dintre cele 4 centre de colectare din oras, situate pe Calea Torontalului, nr 94, Calea Mosnitei, nr 2-4, Str. A.Imbroane, nr 70 si Str. Ovidiu Cotrus, nr 201. Programul de colectare este intre orele 9.00-19.00, iar sambata intre orele 8.00-16.00.

In plus, reprezentantii Primariei Timisoara sunt hotarati ca, daca prind pe cineva lasandu-si bradul de Craciun langa tomberoane, sa il amendeze, conform unei hotarari de consiliu local ce prevede sanctiuni cuprinse intre 500 si 1.000 de lei pentru abandonarea de deseuri vegetale pe strada.

Timisorenii care au achizitionat brazi de Craciun pot scapa in mod ecologic de acestia la unul dintre cele patru centre de colectare din oras.

Primaria Municipiului Timisoara ii roaga pe timisoreni sa se debaraseze de brazii de Craciun doar la unul dintre cele patru centre de colectare din oras„, au transmis reprezentantii Primariei Timisoara.

Va reamintim, desi reprezentantii Primariei Timisoara spun ca la fel s-a procedat si in ultimii ani, in 2022 brazii aruncati de cetateni au fost colectati de catre Retim, iar in 2021 de catre TransClean. Iar prin Timisoara chiar joi au putut fi observate masini care colecteaza brazii de pe trotuare, din zonele de blocuri.

Compania RETIM ii asteapta pe timisoreni sa aduca brazii la cele patru centre din oras si reaminteste ca decoratiunile din copaci trebuie eliminate.

Bradul natural face parte din categoria deseurilor vegetale iar locuitorii din Timisoara il pot duce la unul dintre cele patru puncte de colectare gratuita a deseurilor vegetale, voluminoase si deseuri din constructii si amenajari. Brazii trebuie complet despodobiti, va rugam sa inlaturati orice decoratiuni sau ambalaje inainte de a-i aduce la centre. Cetatenii din restul judetului trebuie sa apeleze la primăriile locale pentru informatii suplimentare legate de colectarea brazilor„, transmit reprezentantii RETIM.

Exit mobile version