Opinia Timisoarei

Primaria Timisoara mai pierde o data in instanta. Concursul de angajare, suspendat cu doua zile inainte sa aiba loc

TIMISOARA. Tribunalul Timis a anulat organizarea unui concurs pentru 22 de posturi pe perioada nedeterminata la Primaria Timisoara, la cererea Sindicatului din institutie. Anularea a venit cu doar doua zile inainte sa aiba loc concursul. Toate acestea, dupa ce anul trecut instanta a anulat noua organigrama a primarului Dominic Fritz.

Respinge exceptiile lipsei calitatii de reprezentant, lipsei interesului şi inadmisibilitatii. Admite actiunea precizata, formulata de reclamantul Sindicat in numele reclamantilor: Toc Mirela-Adriana, Chiş Culita, Crişovan Florian-Adrian, Belu Alina, Goşa Mirela, Cioca Vasile Florin Alexandru, Suciu Marius Ilie, Hoarca Cristian, Caragiov Cristian, Aştefanoaie MioaraVasilica, Cheta Vlad Raul, Bandrabur Andrei. Dispune suspendarea concursului de recrutare, cu proba scrisa in data de 11.01.2022, pentru ocuparea pe durata nedeterminata a 22 de functii publice de executie vacante din cadrul aparatului de specialitate al primarului Municipiului Timişoara, pana la pronuntarea instantei de fond”, se arata in decizia Tribunalului Timis.

La inceputul lunii decembrie, Primaria Timisoara a anuntat organizarea unui concurs de recrutare pentru ocuparea pe durata nedeterminata a 22 de functii in domenii precum: urbanism, educatie, turism, infrastructura rutiera, patrimoniu, spatii verzi, comunicare. Dosarele au putut fi depuse pana in 21 decembrie si s-au inscris 67 de oameni pe 20 de locuri.

Sentinta instantei de judecata este executorie, dar nu definitiva. Ea poate fi atacata cu recurs in 5 zile de la comunicare.

Primarul Dominic Fritz anunta ca va ataca decizia instantei.

Asteptam motivarea deciziei instantei si, cu siguranta, o vom ataca. Avem obligatia de a asigura continuitatea functionarii primariei, nu in ultimul rand avand in vedere ca aproximativ 40 de posturi au fost vacantate in ultima jumatate de an. Contestarea acestui concurs este o dovada clara a faptului ca sindicatul doreste blocarea activitatii Primariei Municipiului Timisoara, in detrimentul colegilor care incearca sa miste lucruri pentru timisoreni. Concursul a fost organizat cu acordul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici. Este foarte clar ca trebuie sa continuam reforma pe care am inceput-o, chiar cu riscul de a deranja in continuare anumite interese. Încrengaturi care multi ani au transformat aceasta administratie intr-un sistem toxic, unde concursurile se dadeau de forma pentru a fi angajate diverse pile si relatii. Toate aceste lucruri sunt, insa, pe masa organelor de ancheta, iar timpul va arata cine are dreptate„, a reactionat Dominic Fritz.

Exit mobile version