Opinia Timisoarei

Primaria Timisoara mai cumpara un studiu. Vrea sa stie ce dotari sunt in scoli si cati copii in fiecare sala de clasa

TIMISOARA. Administratia Fritz a semnat contractul pentru intocmirea unei noi documentatii. De asta data vrea sa stie cati elevi sunt in fiecare sala de clasa, ce dotari sunt in scoli si de ce investitii este nevoie pentru ca, pe viitor, sustin reprezentantii primariei, sa stie cum directioneaza banii.

CITESTE SI: Administratia Fritz cumpara un studiu care sa arate cat de lungi, cat de late si ce suprafata au strazile, trotuarele, pistele de biciclete si parcarile din Timisoara. A fost lansata licitatia

Aceasta desi, exista un plan de scolarizare care se intocmeste in fiecare an de catre Inspectoratul Scolar Timis in baza datelor colectate de la scoli si de la Directia de Statistica.

Mai mult, in aprilie 2021, primarul Dominic Fritz anunta ca are 61 de reprezentanti in toate consiliile de administratie ale scolilor si gradinitelor din Timisoara, oameni de incredere care aveau drept misiune sa participe la sedinte si sa-l informeze cu privire la deciziile luate, probleme existente, situatii punctuale, dotari necesare, etc.

Cu toate acestea, administratia Fritz a incheiat vineri contractul, prin procedura de achizitie directa, pentru intocmirea documentatiei cu Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca.

Realizarea acestui „Studiu privind asigurarea dotarilor publice de invatamant in zona Municipiului Timisoara” costa 67.226 lei fara TVA, adica putin peste 16.000 de euro cu TVA.

Documentatia trebuie sa fie gata in 4 luni.

Obiectivul general il reprezinta asigurarea informatiilor si a cadrului tehnic necesar directionarii eficiente a investitiilor publice pentru dezvoltarea sistemului educational, in vederea eliminarii inegalitatilor spatiale urban-rural in ceea ce priveste accesibilitatea si calitatea facilitatilor educationale oferite. Prin raportare la informatiile obtinute prin realizarea studiului, investitiile viitoare in infrastructura educationala vor tine cont de necesitatile reale din municipiu si zona sa urbana functionala, in functie de nivelul de invatamant, gradul de ocupare a salilor de clasa, conditiile minime de functionare, corelat cu trendul demografic al fiecarui areal in parte”, se arata in anuntul postat de Primaria Timisoara la momentul initierii procedurii pentru gasirea unei firme sau institutii interesata de acest contract.

In timpul studiului, va fi analizata situatia unitatilor de invatamant din Timisoara, dar si din mai multe localitati apropiate: Dumbravita, Giarmata, Ghiroda, Giroc, Mosnita Noua, Becicherecu Mic, Dudestii Noi, Sinandrei, Sanmihaiu Roman, Sag si Sandra.

Exit mobile version