Opinia Timisoarei

Primaria Timisoara largeste la 4 benzi Calea Martirilor, pana la iesirea din oras. Cand se deschide santierul?

TIMISOARA. Daca Consiliul Judetean Timis a investit 3 milioane de euro sa largeasca la 4 benzi drumul care leaga Timisoara de Giroc, reprezentantii primariei nu stiu inca de cati bani au nevoie pentru a extinde Calea Martirilor, de la strada Lidia pana la iesirea din oras, asa cum au promis in urma cu mai multi ani.

Investitia facuta de CJT pe soseaua ce leaga Timisoara de Giroc este aproape gata, urmand ca receptia lucrarii sa fie facuta in scurta vreme. Mai ramane insa putin peste 1 kilometru de drum care nu a vazut de multa vreme asfalt proaspat. Vorbim despre tronsonul din Calea Martirilor, de la fosta strada Lidia, actuala Maresal Constantin Prezan, pana la iesirea din oras.

CITESTE SI: FOTO! Cum arata drumul care leaga Timisoara de Giroc, extins la 4 benzi si cu pista de biciclete, pe 3 milioane de euro?

„Sectorul de drum dintre strada Maresal Constantin Prezan si limita administrativa a Timisoarei, avand o lungime de aproape 1.200 de metri liniari, cuprinde extinderea carosabilului la 4 benzi, amenajare de trotuare si piste pentru biciclisti, amenajarea zonei verzi si implica nu numai proiectare de drum, dar si proiectarea necesara relocarii retelelor de utilitati”, a declarat, pentru opiniatimisoarei.ro, Alina Pintilie, purtator de cuvant Primaria Timisoara.

Potrivit primarului Nicolae Robu, abia anul viitor va fi deschis santierul pe acest tronson. Acum nu sunt bani si nici nu mai este timp sa fie gata documentatia pana la venirea iernii. Edilul-sef sustine ca specialistii din primarie s-au apucat deja sa puna la punct proiectele necesare.

„Suntem pregatiti sa facem acest lucru, dar la anul, abia in 2015. Anul acesta sigur nu avem cum sa facem extinderea Caii Girocului”, ne-a declarat Robu, dand asigurari ca anul viitor vor incepe lucrarile mult asteptate.

Exit mobile version