Opinia Timisoarei

Primaria Timisoara INCEARCA sa nu creasca pretul gigacaloriei in iarna, dar vrea sa-l reduca la anul. Vezi ce mai promite Robu!

TIMISOARA. Societatea de termoficare Colterm este intr-o situatie critica, dar primarul Timisoarei, Nicolae Robu, da asigurari ca timisorenii nu vor avea probleme cu caldura.

In ceea ce priveste pretul gigacaloriei, Robu a precizat ca… incearca sa nu il creasca in acest sezon, in conditiile in care s-au anuntat scumpiri la gaz. Mai mult, el are planuri marete din 2013 cand vrea sa scada pretul gigacaloriei macar cu 25%.

„Noi incercam sa nu crestem pretul gigacaloriei la populatie. Daca vom reusi sa-l mentinem, depinde de foarte multi parametri: de cat va creste pretul gazului, de ce bani vom primi de la guvern si de incasarile pe care le vom face. Rata de incasare e buna la Timisoara, a fost intotdeauna buna, dar nu putem sa facem acum angajamente ferme in acest sens”, a precizat primarul Nicolae Robu.

Cat despre reducerea pretului gigacaloriei pentru timisoreni, edilul sef al orasului „spera sa il scada cu 25%”.

„Momentan, nu putem vorbi despre o reducere a pretului gigacaloriei, pentru ca nu dispunem de fonduri ca sa crestem subventia de la bugetul local. In 2013 vom avea insa un set de masuri si la nivel tehnologic, si la nivel managerial, menite sa reduca pretul gigacaloriei”, a mai spus edilul.

Colterm a primit, de la Guvern, o parte din datoriile pe care statul le are catre societate. Au venit saptamana trecuta 23 de milioane de lei, iar in viitorul apropiat ar mai putea veni 10 milioane de lei, a precizat Nicolae Robu, existand promisiuni in acest sens.

„Eu sper ca Timisoara sa mai primeasca inca 10 milioane de lei pentru a-i directiona catre Colterm, pentru stingerea arieratelor. Sunt promisiuni, exista bunavointa in acest caz. Mai sunt 28 de milioane de lei datorii”, a declarat Robu.

Primaria Timisoara este datoare la Colterm

Pe de alta parte, nici Primaria Timisoara nu este la zi cu plata subventiilor catre Colterm. S-au acumulat si aici datorii de cateva zeci de milioane de lei, mai exact 18 milioane, potrivit reprezentantilor municipalitatii.

Exit mobile version