Opinia Timisoarei

Primaria Timisoara, dispusa sa cumpere Casa Muhle, insa doar in anumite conditii. Voteaza si tu!

TIMISOARA. Primarul Timisoarei, Nicolae Robu, a declarat ca municipalitatea este dispusa sa cumpere Casa Muhle si chiar ii va face proprietarului o oferta pentru aceasta, insa o va cumpara doar la un pret rezonabil.

Voteza la finalul articolului daca esti de acord sau nu ca Primaria sa cumpere vila!

„Vom avea marti, pe ordinea de zi, un proiect de hotarare care ma mandateaza pe mine sa port negocieri cu proprietarii in vederea cumpararii de catre primarie a casei Muhle. Eu pot fi de acord cu aceasta incercare de solutionare a problemei, dar vreau sa spun de la inceput ca oricat de mult am pretui noi Casa Muhle si l-am pretui pe peisagistul Muhle, nu putem sa platim oricat pentru a salva aceasta casa. Daca proprietarii se vor dovedi rezonabili, atunci cred ca merita sa facem un efort financiar si sa salvam aceasta casa pentru ca realmente si pe mine ma doare sufletul sa o vad degradandu-se”, a declarat Nicolae Robu.

Primarul spune ca autoritatile locale au facut tot ce au putut pentru a salva cladirea de la distrugere. [Codul saptamanii 7-13 ianuarie: 701]

„In momentul in care in urma unei ordonante prezidentiale a instantelor de judecata, proprietarul nu s-a conformat sa protejeze monumentul abia atunci, dupa un anumit termen, autoritatile publice locale ar avea dreptul sa intervina pe proprietarea privata si sa ia masuri de protejare. Pana acum, acest lucru era imposibil, astfel ca nemultumirile unor timisoreni ca nu am intrat in forta, sunt nejustificate. Nu trebuie sa se astepte nimeni de la noi sa intram abuziv. O alta varianta este exproprierea, dar aceasta se poate face de catre Consiliul Judetean, dupa o anumita procedura”, a mai spus Robu.

Primarul Timisoarei crede ca daca primaria ar reusi sa achizitioneze Casa Muhle, aceasta s-ar putea transforma intr-un muzeu.

„Trebuie in primul rand readusa la forma initiala, apoi se poate face un muzeu acolo, o casa memoriala, poate, dar in orice caz trebuie sa devina un obiectiv prezent pe itinerariile turistice ale Timisoarei”, a subliniat edilul.

Miercuri, aproximativ 150 de timisoreni s-au adunat in fata Casei Muhle din Timisoara pentru a protesta impotriva proprietarilor care au demolat acoperisul acesteia si au lasat imobilul in paragina.

In luna mai, anul trecut, lucrarile facute de un clan de romi la una dintre cele mai frumoase cladiri din Timisoara, Casa Muhle, au fost sistate de autoritatile locale, deoarece proprietarul a demolat acoperisul, actiune pentru care nu exista autorizatie.

Casa Muhle a fost construita in secolul XIX si a apartinut florarului Wilhelm Muhle, cel care a creat primul soi de trandafir romanesc. Situata in apropierea centrului Timisoarei, casa de pe bulevardul Mihai Viteazu nr. 3 a fost considerata intotdeauna una dintre cele mai frumoase cladiri din municipiu.

La inceputul anilor 2000, cladirea monument istoric a fost cumparata de un clan de romi, care ulterior a solicitat mai multe autorizatii de constructie de la Primaria Timisoara.

[poll id=”392″]

Exit mobile version