Opinia Timisoarei

Primaria Timisoara, din nou cu mana intinsa la Guvernul Romaniei. Cere alti bani pentru termoficare, dupa ce mai multe scoli au anuntat ca intra in online, din cauza frigului din clase

TIMISOARA. Dupa ce au anuntat in mai multe randuri ca nu au solutii, reprezentantii Primariei Timisoara cer, iarasi, sprijin financiar de la Guvernul Romaniei, pentru termoficarea din oras, aceasta dupa ce mai multe scoli au anuntat ca vor trece in online, din cauza frigului din clase.

CITESTE SI: Inca 6 scoli si gradinite din Timisoara trec in online din cauza frigului din clase. Colterm, inca nicio solutie

Din cele 96 de unitati de invatamant din Timisoara, in momentul de fata au trecut la cursurile online din cauza temperaturilor scazute din salile de clasa, doua licee integral – Colegiul H. Coanda si Liceul de Arta – si inca unul partial, Liceul Grigore Moisil. In aceste cazuri, cladirile in care isi desfasoara activitatea aceste licee au instalatii vechi, unele montate chiar in anii ‘60”, transmite Primaria Timisoara.

Lista Inspectoratului Scolar Judetean este insa mai lunga.

Reprezentantii ISJ Timis au anuntat mai devreme pentru opiniatimisoarei.ro ca alte sase scoli si gradinite vor trece in online din cauza frigului, incepand de miercuri.

Cele sase unitati sunt: Liceul Teoretic G. Moisil (clasele de gimnaziu şi liceu), Liceul Auto, Liceul Alimentar, Liceul Tehnologic Azur, Gradinita PP33 şi Gradinita PP14.

Potrivit Primariei Timisoara, in alte 9 unitati de invatamant exista focare active de COVID si in unele cazuri, vor urma alte inchideri de scoli din cauza situatiei pandemice, nu doar a frigului.

Conducerea municipalitatii continua sa dea vina pe ‘greaua mostenire’, sustine ca multe dintre cladirile unitatilor de invatamant sunt degradate si necesita investitii.

Administratia Fritz face iarasi apel la Guvern sa-i mai acorde sprijin financiar pentru Colterm, intrucat nu are deocamdata nicio solutie pentru iesirea din impas, iar 50.000 de abonati, simpli timisoreni, scoli si spitale stau in frig.

In contextul exploziei preturilor de pe piata energiei facem apel la sustinerea Guvernului, care este absolut necesara pentru a traversa aceasta criza”, mai transmite Primaria Timisoara.

In acest sezon rece, Guvernul a alocat deja municipiului Timisoara, ajutoare financiare fara precedent pentru termoficare, 54 de milioane de lei in luna noiembrie 2021 si alte 15,4 milioane de lei in luna ianuarie 2022.

De mai bine de o saptamana, Colterm a coborat temperatura de plecare a agentului termic in retea, astfel ca in apartamente, şcoli şi spitale ajunge la 12-16 grade, in conditiile in care, marti dimineata, la Timişoara erau -10 grade afara.

Colterm are datorii de aproape 300 de milioane de lei catre ANAF, banci şi furnizorii de combustibil. In plus, are de achitat o amenda de 21 de milioane de euro pentru ca nu a cumparat la timp certificatele verzi.

Exit mobile version