Opinia Timisoarei

Primaria Timisoara da aproape 3 milioane de lei la biserici. Pentru ce se vor cheltui banii

TIMISOARA. Nu mai putin 2.85 milioane de lei da Primaria Timisoara catre bisericile din oras, pentru proiectele pe care reprezentantii cultelor le-au transmis, fie ca e vorba despre cele sociale, dedicate tinerilor, centrelor parohiale si bisericilor din cartiere, fie pentru investitii de urgenta la unele lacasuri de cult.

CITESTE SI: Acces contra cost pentru toata lumea in salile de sport si bazinele scolilor din Timisoara. Preturile stabilite de primarie, regulament in dezbatere 

Cei mai multi bani ii va primi cultul Ortodox – 1.5 milioane de lei, in timp ce reprezentantii cultului Mozaic vor beneficia de 600.000 de lei din partea municipalitatii. Romano-catolicii vor primi 500.000 de lei, iar greco-catolicii vor beneficia de un sprijin de 250.000 de lei.

Proiectele propuse de Mitropolia Banatului – Arhiepiscopia Ortodoxa Romana a Timisoarei sunt destinate proiectelor sociale dedicate tinerilor, centrelor parohiale si bisericilor din cartiere. Vor primi bani Centrul comunitar din parohia Viile Fabric, dar si bisericile din Mehala, Blascovici, Fabric Est si Timisoara Aeroport. De asemenea, vor fi dati bani pentru reabilitarea unor cladiri in care va fi organizat un centru social pentru tineret.

Pe de alta parte, cei din cultul Mozaic vor investi banii primiti pentru consolidarea sinagogilor din Fabric si Cetate.

Episcopia Romano-Catolică a cerut bani pentru conservarea si intretinerea Domului Romano-Catolic din Timisoara, a Bisericii Romano-Catolice “Nasterea Sfintei Fecioare Maria” (Iosefin) si Bisericii Romano-Catolice “Sf. Rochus” (Freidorf).

Bani vor primi si reprezentantii Episcopiei Romane Unite cu Roma, Greco Catolica, pentru a continua lucrarile de constructie din cadrul Centrului Social Spiritual de pe strada Verde din Timisoara, loc in care enoriasii obisnuiesc sa se intalneasca periodic.

Exit mobile version