Opinia Timisoarei

Primaria Timisoara are o explicatie pentru dezastrul din Parcul Rozelor. Daunatorii au atacat gardul viu, iar temperaturile ridicate au uscat florile

TIMISOARA. Dupa ce in cursul zilei de marti au aparut in spatiul public mai multe fotografii care aratau un adevarat dezastru in Parcul Rozelor, miercuri primaria vine cu o explicatie pentru halul in care arata ceea ce ar fi trebuit sa fie poate cel mai frumos parc din Timisoara.

CITESTE SI: Locul din Timisoara in care va fi asezat pe linii primul tramvai nou de la Bozankaya, joi seara, cand ajunge din Turcia

Potrivit autoritatilor, dupa ce s-au facut vizite in teren si rapoarte, s-a constatat ca, de fapt, gardul viu din parc a fost atacat de daunatori, iar florile s-au uscat din cauza… caldurii.

Mai mult, reprezentantii primariei spun ca Horticultura a aplicat deja tratamente plantelor afectate de daunatori si ca vor fi udate mai des plantele, mai ales ca sistemul de irigatii din parc nu functioneaza.

Astfel, reprezentantii Horticultura S.A. au informat conducerea Primariei Timisoara ca gardul viu a fost atacat recent de daunatori si ca, in urma tratamentelor efectuate in ultimele zile acesta este acum in refacere.
De asemenea, avand in vedere temperaturile ridicate anuntate in perioada urmatoare, reprezentantii Horticultura S.A. s-au angajat sa ude mai des plantele din Parcul Rozelor.
In urmatoarele doua zile se vor efectua in parc si actiuni de plivire a buruienilor care au aparut in ultimele zile„, au transmis reprezentantii Primariei Timisoara.

Pe de alta parte, fostul deputat de Timis,  Marian Cucsa, cel care a postat imaginile cu Parcul Rozelor intr-o stare deplorabila, a strigat adunarea pentru vineri, la ora 10.00, atunci cand toti cei care doresc pot sa mearga in parc, sa dea o mana de ajutor pentru a curata zona de ambrozie.

In alta ordine de idei, reprezentantii primariei anunta si faptul ca politistii locali au facut si ei ‘vizite in teren’ si au trimis somatii, dupa ce au identificat 330 de terenuri cu ambrozie. Urmeaza ca toate zonele sa fie din nou verificate in prima parte a lunii iulie, iar daca proprietarii nu si le-au curatat, risca amenzi cuprinse intre 1.000 si 5.000 de lei, daca sunt persoane fizice, si 10.000 si 20.000 de lei, daca sunt persoane juridice.

Exit mobile version