Opinia Timisoarei

Primaria Timisoara amendata cu 50.000 de lei de Garda de Mediu pentru gunoaiele de pe strazi. Nicolae Robu reactioneaza: PSD e de vina pentru mizerie

TIMISOARA. Au curs plangerile timisorenilor la Garda de Mediu din pricina gunoaielor de pe strazile din Timisoara de cand de curatenia stradala se ocupa Horticultura.

CITESTE SI: Peste 1.500 de proprietari, ‘pedepsiti’ cu taxa pe paragina, la Timisoara. Nicolae Robu: Nu platesc, le scoatem locuintele la vanzare 

O comisie mixta, formata din inspectori de la Garda de Mediu si ai DSP, a pornit verificarile in teren, intre 28 noiembrie si 5 decembrie, si a formulat concluziile: Primaria e buna de plata din cauza mizeriei de pe strazile din Timisoara.

La ordinul Prefecturii Timis s-a constituit o echipa mixta pentru verificarea salubrizarii pe domeniul public in Timisoara. Primaria Timisoara are contract cu Horticultura pentru aceasta. S-a aplicat o amenda de 50.000 de lei, conform legii mediului. Serviciul de salubrizare trebuia recontractat din nou pentru ca se stia ca expira contractul. In 4 august trebuia sa expire si termenul se cunostea foarte bine. Am constatat ca Primaria Timisoara abia in 29 mai a lansat procedura de achizitie a serviciului in conditiile in care legea spune ca cu 6 luni inainte trebuia facuta licitatia. Termenul acesta a condus la o situatie in care suntem fara un serviciu de salubritate. Ridicarea deseurilor de pe domeniul public trebuie facuta la comanda lansata de primarie, catre operatorul de salubrizare. In luna mai am dispus sa se salubrizeze. Acum situatia se mentine si s-a inrautatit„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Lavinia Alina Caluseriu, comisar-sef al Garzii de Mediu Timis.

A fost fixat si un termen pana la care reprezentantii Primariei trebuie sa adune gunoaiele abandonate: 4 februarie 2019.

Primarul Nicolae Robu a reactionat vehement si da vina pe PSD pentru gunoiul din oras.

INSTITUȚIA STATULUI PSD-IZATĂ, NUMITĂ GARDA DE MEDIU, NU VEDE CE VEDEM NOI TOȚI, STIMAȚI TIMIȘORENI! NU A FĂCUT NICI MĂCAR O ATENȚIONARE ORGANIZAȚIEI RESPONSABILE DE MIZERIA PE CARE O VEDEM ÎN ORAȘ, ADID, CUM NU FACE NICI CELOR CE NE POLUEAZĂ ORAȘUL CU NERUȘINARE! DIMPOTRIVĂ, ÎNCEARCĂ SĂ ÎNVINOVĂȚEASCĂ PRIMĂRIA!

După ce ridicarea gunoiului menajer s-a luat din jurisdicția Primăriei și s-a dat la Asociația Județeană ADID, cu nerușinarea-i specifică, PSD, care are controlul total asupra acestei asociații ADID, duce o campanie de intoxicare informațională deșănțată la maxim, pt a direcționa nemulțumirile legitime ale dv, stimați timișoreni, către Primărie! Tot ce înseamnă gunoi menajer -altfel spus: gunoi din pubele, containere, rampe clandestine, rampe sezoniere de primăvară și toamnă- NU MAI ARE LEGĂTURĂ CU PRIMĂRIA!

Primăria este responsabilă doar de ridicarea gunoiului din coșurile de pe domeniul public -trotuare, piețe, stații STPT, parcuri- și de măturatul și spălatul străzilor! Suntem conștienți că și la acest capitol mai e mult până să ne putem declara mulțumiți, dar nu e drept să ni se punăîn cârcă ceea ce nu e al nostru!„, a reactionat Nicolae Robu pe pagina sa de Facebook.

Va reamintim, Horticultura, societate din subordinea primariei care se ocupa de spatiile verzi, a preluat la 1 noiembrie si pana la finele lunii ianuarie curatenia stradala. Aceasta dupa ce contractul cu Retim a expirat, iar municipalitatea n-a finalizat inca licitatia pentru incredintarea acestui serviciu pe 4 ani, pentru care e dispusa sa plateasca peste 18 milioane de euro.

La finele lunii noiembrie a expirat termenul de depunere a ofertelor in cadrul licitatiei pentru desemnarea unei firme care sa se ocupe de curatenia stradala din Timisoara.

Doua societati s-au aratat interesate de prestarea acestui serviciu la Timisoara, una din Cluj si alta din Constanta.

Exit mobile version