Opinia Timisoarei

Primaria Timisoara amendata cu 10.000 de lei de Garda de Mediu pentru balariile din centrul orasului

TIMISOARA. Garda de Mediu a incheiat controalele demarate in urma cu o saptamana in parcurile din Timisoara, la solicitarea prefectului de Timis, si a amendat administratia Fritz.

CITESTE SI: Se instaleaza si semnalizarea costiera pe canalul navigabil Bega. Ramane o singura problema de rezolvat ca sa putem merge cu vaporul de la Timisoara pana in Serbia 

Mihai Ritivoiu, prefectul de Timis, spune ca sanctiunea este de 10.000 de lei si a fost aplicata dupa ce comisarii au gasit iarba netunsa si ambrozie pe mai multe parcele apartinand Parcului Civic din zona centrala.

Garda de Mediu a dat o amenda de 10.000 de lei Primariei Timisoara pentru ca nu a curatat iarba intr-un parc, dar scopul nostru nu este sa plimbam banii dintr-o institutie in alta, iar acest lucru l-am spus inca de la inceput, cand am recomandat sa se faca controale. Din punctul meu de vedere, obiectivul a fost atins pentru ca a inceput sa se taie iarba prin parcuri, chiar daca in unele zone nu a fost si curatata„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro, prefectul de Timis, Mihai Ritivoiu.

Asa cum rezulta din constatarile efectuate in teren, la data controlului, cele doua parcele din Parcul Cetatii (Parcul Civic), prima parcela, unde se afla bustul lui I.C. Bratianu, si parcela 2, din spatele magazinului Bega, nu sunt intretinute: iarba nu este cosita, ambrozia este crescuta, cosurile din interiorul parcului sunt pline cu deseuri menajere rezultate de la populatie, din unele cosuri deseurile sunt revarsate pe aleile pietonale, si aleile nu sunt maturate, fapt pentru care GNMCJ Timis a aplicat o sanctiune contraventionala, amenda in valoare de 10.000 de lei, conform art.23 al 1 din Legea 24/2007 pentru incalcarea obligatiei legale conform art. 5 lit. f de „a asigura mentinerea curateniei si intretinerea spatiilor verzi” de pe raza UAT Timisoara„, se arata in raportul comisarilor Garzii de Mediu Timis.

Primaria Timisoara a primit si un termen pana la care trebuie sa curete iarba de pe parcelele indicate de comisarii Garzii de Mediu. Astfel, balariile trebuie sa dispara pana in 1 iulie.

Va reamintim, in 4 mai prefectul de Timis Mihai Ritivoiu a dat un termen de o luna administratiei Fritz sa tunda iarba din parcuri, insa firmele care se ocupa de acest lucru n-au fost in stare sa curete vegetatia lasata sa creasca in voie.

Astfel, reprezentantul Guvernului in teritoriu a dispus un control al Garzii de Mediu si Directiei Agricole.

Primaria Timisoara a mai fost amendata in ultimele luni tot de Garda de Mediu pentru locuri de joaca neintretinute, care puneau copiii in pericol, dar si pentru mizeria de pe strazi si din toaletele de pe malurile Begai. In total, aproape 300.000 de lei.

Exit mobile version