Opinia Timisoarei

Primaria Timisoara a semnat contractul cu firma care va face documentatiile pistelor de biciclete pe sub podurile Dacilor si Saguna. E aceeasi care a ‘uitat’ de ele la Podul Eroilor

TIMISOARA. Primaria Timisoara a semnat, in sfarsit, contractul cu firma care urmeaza sa faca documentatiile pistelor de biciclete de sub pudurile Dacilor si Saguna, dupa ce in august a anulat licitatia si a reluat-o in septembrie, anul trecut.

CITESTE SI: Se termina banii. Nu se opreste caldura deocamdata, dar scade temperatura din casele timisorenilor abonati la Colterm. Complexul Energetic Oltenia nu a mai livrat carbune din decembrie

Pentru 97.580 de lei cu tot cu TVA, s-a inscris firma Pod Proiect, aceeasi firma din Iasi care in urma cu cativa ani a intocmit si proiectul pentru modernizarea Podul Eroilor de la Piata Iosefin, in care a fost uitata tocmai… trecerea pe sub pod, adica trotuarele pentru pietoni si pistele de biciclete. Aceasta ‘omisiune’ a insemnat o crestere a devizului pentru lucrare cu peste 2 milioane de lei. Aceasta pentru ca, la doi ani de la darea in folosinta a podului reabilitat, a fost nevoie de un nou santier prin care sa fie amenajate trecerile pentru pietoni si biciclisti. Acesta a demarat in primavara anului trecut.

De altfel, Pod Proiect este o firma abonata de multi ani la contractele Primariei Timisoara. Pe langa Podul Eroilor, a facut proiectele pentru inca o serie de lucrari de infrastructura, intre care Podul Mihai Viteazu, care nu primeste aviz de la Directia de Monumente intrucat ‘viziunea’ strica aspectul, Podul Dragalina, la care s-au facut de asemenea greseli. Totodata, firma Pod Proiect a intocmit si proiectele pentru largirea pasajelor Jiul si Popa Sapca. Acum doua veri a primit si contractul pentru SF la Pasarela de la Parcul Copiilor.

Acum, traseul pe care se vor amenaja noile piste de biciclete se afla in partea de est a orasului, de la Podul Dacilor – situat intre strada Dacilor, respectiv Piata Badea Cartan – pană la Podul Saguna – situat intre Calea Dorobantilor si strada Andrei Saguna. Subtraversarea podurilor va fi destinata pietonilor si biciclistilor.

Contractul prevede ca pistele sa fie de minimum 1,5 metri pe sens si bucata de trotuar pentru pietoni, de asemenea, de minimum 1,5 metri, daca este posibil. Proiectantul care a castigat licitatia va avea la dispozitie 60 de zile de la emiterea ordinului de incepere pentru a finaliza Studiul de Fezabilitate.

Aceste piste fac parte din planul municipalitatii de a amenaja astfel de rute pentru biciclisti pe sub toate podurile din oras pentru a realiza conexiunea cu cele deja realizate in urma cu cativa ani pe malurile Begai.

Exit mobile version