Opinia Timisoarei

Primaria Timisoara a pierdut Cinema Studio. RADEF a dat cladirea unei timisorence care locuieste in blocul de nefamilisti din zona Polona

TIMISOARA. Epopeea cinematografelor Timisoarei continua. RADEF trebuia sa predea municipalitatii cladirile in care acestea au functionat, insa n-a apucat pana acum. Motivul? Nu exista consiliu de administratie, se scuza cei de la RADEF. Cu toate astea, anul trecut au ramas fara Cinema Studio. Cladirea a ajuns in proprietatea unei timisorence care locuieste pe strada Polona, intr-un bloc de nefamilisti, spune viceprimarul Traian Stoia, in contul unei datorii pe care regia o avea la actuala proprietara.

Cinematografele trebuiau sa vina in urma predarii de catre RADEF prin proces verbal catre Primarie. Acest lucru, spune regia, nu se poate realiza pentru ca RADEF nu are consiliu de administratie. In acelasi timp, neavand consiliu, RADEF da in plata cladirea Studio, cam 560 de metri patrati, catre o persoana, Rusimovici Nada, care are locuinta in strada Polona nr. 2. A imprumutat regia cu vreo 900.000 de lei (n.r. 938.054 de lei, arata actele), echivalent a 200.000 de euro. Sta in strada Polona, la nefamilisti. S-a trecut pe filiera proces, judecatorie si pana la urma regia, care nu are consiliu de administratie, sa predea Primariei Timisoara cinematografele, a gasit solutia prin care in schimbul imprumutului primit a dat acest imobil. Doamna Rusimovici Nada accepta la un moment dat. Dansa e proprietar acum pe Cinema Studio„, a explicat viceprimarul Timisoarei.

Traian Stoia spune ca actele au fost facute inca din 2012, iar Studio a trecut in proprietatea Nadei Rusimovici in martie anul trecut. Aceasta cu toate ca RADEF spune ca nu are consiliu de administratie de 5 ani si, prin urmare, nu poate preda cinematografele municipalitatii timisorene.

Cladirea a fost evaluata la 211.000 de euro, potrivit lui Stoia, practic fiind subevaluata, tinand cont ca este vorba despre un imobil din Piata Victoriei. Diferenta de bani urma sa fie achitata in 5 zile de la semnarea contractului.

Stoia nu isi explica de unde pana unde RADEF a ajuns sa se imprumute de la o timisoreanca ce locuieste intr-un bloc de nefamilisti.

In CF, la un moment dat, apare o chestie care nu se putea intampla in mod normal. Cinematograful trece de la Primarie in administrarea RADEF si apoi trece la statul roman si dup-aia apare o datorie care trebuie stinsa. Datoria apare ca sa se justifice punerea in posesie, ca ma indoiesc ca o doamna care are 200.000 de euro sta in Polona si nu isi lua o casuta in Mehala. Cladirea face mai mult de atat. Cum s-a ajuns la asta? I-am somat sa-si zugraveasca fatada, am auzit ca-i proprietate privata, am cautat proprietarii si am dat de treaba asta„, a mai spus Stoia.

CITESTE SI: Primaria Timisoara preia cinematografele de la RADEF. Viceprimarul Dan Diaconu promite o cinemateca in centrul orasului

Exit mobile version