Opinia Timisoarei

Primaria Timisoara a gasit o strada care sa-i poarte numele jurnalistului Mile Carpenisan. Afla in ce zona!

TIMISOARA. O strada din Timisoara va purta numele jurnalistului Mile Carpenisan, cel care a pierdut lupta cu moartea in urma cu 3 ani si care vreme de un deceniu a fost corespondent special de presa. Reprezentantii Primariei au ales o alee  careia ii vor da o noua identitate, in memoria corespondentului de presa. Aceasta se gaseste in Calea Sagului.

„Strada noua din Calea Sagului – str. Ovidiu Cotrus – CET Sud, tronsonul 3, perpendiculara pe Ovidiu Cotrus, situata la nord de aceasta, alaturata la est Statiei de Sortare Retim”, va purta denumirea strada „Mile Carpenisan„, nascut in 23 august 1975 si plecat dintre noi in 22 martie 2010.

Acestea nu sunt singurele modificari ale numelor de strazi din Timisoara ce vor trebui aprobate de consilierii locali la urmatoarea sedinta ordinara. Comisia de denumiri din cadrul Primariei Timisoara a decis sa atribuie denumiri la doua strazi fara nume, sa schimbe denumirea unui tronson de strada si sa modifice amplasamentul Aleei Studentilor din Complexul Studentesc.

Asadar, tronsonul de strada care poarta numele „Centura” din Calea Aradului – zona Sever Bocu, situat intre Calea Aradului si Calea Sever Bocu, in prelungirea strazii Grigore Alexandrescu, isi va schimba denumirea in strada „Grigore Alexandrescu”.

O alta strada din zona Calea Aradului – Sere, situata intre str. Tristan Tzara si Horia Hulubei, perpendiculara pe acestea, va purta numele „D.I. Aldea-Teodorovici”, la propunerea Organizatiei Studentilor Basarabeni din Timisoara, cu ocazia a 20 de ani de la moartea sotilor Doina si Ion Aldea-Teodorovici, romani din Basarabia care au militat pentru unirea Basarabiei cu Romania si pentru introducerea limbii romane in Basarabia.

Noile denumiri de strazi au fost deja aprobate de Prefectura Timis, se arata intr-un proiect de hotarare publicat pe site-ul municipalitatii. Propunerile vor fi adoptate de alesii locali la urmatoarea sedinta, care cel mai probabil va avea loc in ultima saptamana din octombrie.

Exit mobile version